Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24-åring frikjent for å ha tent på tidligere kamerat

En 24 år gammel mann er frifunnet for å ha dynket den tidligere kameraten Lasse Wethal med etterbarberingsvann og tent på. Nordre Vestfold tingrett slår fast at det ikke finnes bevis i saken.

BRANNSKADER: Lasse Wethal (24) fikk store brannskader etter festen i 2009. Nå har Nordre Vestfold tingrett slått fast aqt det ikke kan bevises at han ble utsatt for noe ulovlig. Foto: Privat
BRANNSKADER: Lasse Wethal (24) fikk store brannskader etter festen i 2009. Nå har Nordre Vestfold tingrett slått fast aqt det ikke kan bevises at han ble utsatt for noe ulovlig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 24 år gammel mann er frifunnet for å ha dynket den tidligere kameraten Lasse Wethal med etterbarberingsvann og tent på. Nordre Vestfold tingrett slår fast at det ikke finnes bevis i saken. Dommen i tingretten var enstemming, skriver Tønsbergs Blad. Det var etter en fest i Re kommune i 2009 at Wethal (24) ble lagt inn på sykehus med omfattende brannskader. Han hevder han ble utsatt for ugjerningen fordi han er homofil. En jevnaldrende tidligere kamerat ble i oktober tiltalt i saken. Han har hele tiden nektet straffskyld. Aktor la ned påstand om 10 måneders fengsel for den tiltalte. «Det er (...) ikke fremkommet gjennom verken politiavhør eller forklaringer for retten at noen av de tilstedeværende har sett at fornærmede ble påtent. Heller ikke er det fremkommet noe motiv for handlingen, som fremstår som uforståelig og grunnløs», heter det i tingrettsdommen. Saken ble opprinnelig henlagt fordi politiet mente de ikke hadde gode nok bevis mot gjerningsmannen. Men etter store protester grep Riksadvokaten inn og politiet gjenopptok etterforskningen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media