24-åring kidnappet, bundet og banket opp i sjalusidrama

- Alt skjedde fordi han spilte volleyball med feil jente, forteller faren til offeret. Fire menn pågrepet i Arendal.

KIDNAPPINGSOFFER: 24-åringen som ble utsatt for frihetsberøvelse og vold i forrige uke forteller at han trolig ble kidnappet fordi han var i kontakt med ei jente som viste seg å være ekskjæresten til en straffedømt volds- og ransmann. Foto: PRIVAT
KIDNAPPINGSOFFER: 24-åringen som ble utsatt for frihetsberøvelse og vold i forrige uke forteller at han trolig ble kidnappet fordi han var i kontakt med ei jente som viste seg å være ekskjæresten til en straffedømt volds- og ransmann. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire menn i 20-årsalderen er siktet for frihetsberøvelse, legemsfornærmelse og trusler etter at en 24 år gammel mann ble kidnappet og mishandlet gjennom fire timer i Arendal forrige mandag.

- To av mennene kom på døra i 20.30-tida og fraktet ham med seg til et sted utenfor byen. På utsiden av ei pizzasjappe ble han slått, sparket og trakassert før han ble kjørt videre i bil til en leilighet. Der ble han bundet og holdt i rundt tre kvarter mens volden og truslene fortsatte. Han ble etterhvert lagt i bagasjerommet på en bil på utsiden, men ble ikke sluppet fri før i 00.30-tida på natta, gjengir 24-åringens far til Dagbladet.

Offeret har forklart politiet at den eneste forandledningen til kidnappingen var at 24-åringen hadde møtt ei jente som er ekskjæresten til en straffedømt 20-åring. Denne mannen er utpekt som hovedmann i saken.

- Alt skjedde etter at sønnen min og noen venner hadde spilt volleyball med denne jenta. Gjerningsmennene er en hardbarka gjeng, sier faren.

- Sjalusidrama Etter at 24-åringen til slutt ble sluppet fri, skal 20-åringen  ha kommet med nye alvorlige trusler i en telefonoppringning for å hindre politianmeldelse. Men politiet var allerede koblet inn, og denne gang ble samtalen overhørt av en politimann.

24-åringen er ikke del av noe kriminelt miljø, og hadde ingen økonomisk konflikt med kidnapperne. Alt tyder på at den unge mannen ble utsatt for det planlagte angrepet som en ren straff for kontakten med jenta.

- Dette ser ut til å være et sjalusidrama, der utgangspunktet for frihetsberøvelsen er en bagatell, bekrefter etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Dømt for ran og vold De siktede mennene, som alle er kjent for politiet fra før, knyttes til et kampsportmiljø rundt et treningssenter i Arendal.

Politiet jobber ut fra at 20-åringen hyret inn de andre til å bistå i kidnappingen. Han ble fredag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Aust-Agder tingrett.

Fredag ettermiddag ble også de to menene som først skal ha hentet offeret, pågrepet. I likhet med hovedmannens yngre fetter har de to erkjent å ha medvirket til frihetsberøvelsen.

Hovedmannen ble i 2010 dømt for ran og legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter i Telemark. I siktelsen som nå foreligger er det tatt inn flere andre trussel- og voldsepisoder fra det siste året i tillegg til kidnappingssaken.

- Siktede synes å ha liten vilje og/eller evne til å avstå fra kriminelle handlinger. Det foreligger en konkret og kvalifisert gjentakelsesfare, skriver tingrettsdommer Inga Porsmo i fengslingskjennelsen som ble avsagt fredag.

20-åringen nekter for frihetsberøvelsen, og skal ha forklart at det dreier seg om en misforståelse.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, opplyser advokat Øyvind Aakerøy.

- Sinnsykt skremt Politiet ser alvorlig på den spesielle saken.

- Når man blir hentet hjemme, havner i bagasjerommet på en bil og blir bundet og slått så er det alvorlig. Man kan tenke seg selv hvordan han opplevde det, sier Reiersølmoen.

24-åringen fikk ingen alvorlige skader, men er preget etter timene i fangenskap. Familien frykter nå represalier fra miljøet og har gjennomført flere sikkerhetstiltak.

- Han ble sinnsykt skremt og redd, sier faren.