Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24-åring kidnappet i Irak

Den japanske regjeringen er perpleks over kidnappingen. Shosei Koda er verken hjelpearbeider eller militær, men en sivil reisende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japan er i sjokk over at den unge mannen holdes fanget og trues på livet av militante opprørere.

På tirsdag ble det lagt ut en video på internett hvor det ble forklart at Shosei Koda var kidnappet av meningsfeller av den ettersøkte jordaneren Abu Musab al-Zarquawi. Betingelsen for at han skal få beholde livet er at Japan trekker sine tropper ut av Irak, ifølge nyhetsbyrået AP.

24-åringens far, Masumi Koda, svarte med en video inneholdende en appell for sønnen, som ble kringkastet på onsdag av TV-kanalen Al-Jazeera.

- Det jeg vil Shosei`s kidnappere skal forstå er at han ikke er noen aktivist som støtter de japanske troppenes tilstedeværelse i Irak eller den amerikanske fremgangsmåten der. Tvert i mot, hans empati for deres krisesituasjon er det som fikk ham til å dra til Irak, sa han, dubbet på arabisk.

Venner og slektninger av gisselet sier Koda var på en ettårs reise verden rundt, men ingen visste at han ville inkludere Irak på turen.

Koda er den første japaneren som har blitt bortført i Irak siden april, da to grupper sivile japanere ble truet på livet. Alle slapp fra det med skrekken.

Akkurat som den gang, nekter statsminister Junichiro Koizumi også nå å gi etter for gisseltakernes krav.

En undersøkelse publisert i avisen Asahi tirsdag viste at 63 prosent av japanerne er i mot at japanske styrker holdes i Irak etter årsskiftet.

<B>HASTEMØTE:</B> Japans senior viseutenriksminister Shuzen Tanigawa (t.h.) og den japanske ambassadøren i Jordan, Kochi Obata, møttes i natt i Amman for å finne en måte å få frigitt Shosei Koda.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media