24-åring pågrepet etter bildrapet på Kongsvinger

Kvinne (46) døde da hun forsøkte å stanse biltyven.

BILEN FUNNET:  Den stjålne bilen ble funnet i natt. Her undersøkes den av krimteknikere fra politiet. I formiddag ble den antatte gjerningsmannen pågrepet. Foto: Bjørn Langsem
BILEN FUNNET: Den stjålne bilen ble funnet i natt. Her undersøkes den av krimteknikere fra politiet. I formiddag ble den antatte gjerningsmannen pågrepet. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet pågrep for kort tid siden en 24 år gammel mann etter bildrapet på Kongsvinger.  24-åringen er siktet for uaktsomt drap.

 - Nå skal han først få lov til å forklare seg. Så vil juristen vurdere utover dagen om siktelsen skal utvides, sier Bjørn Berntsen, politistasjonssjef i Kongsvinger til Dagbladet.

Kriminelt miljø 24-åringen er fra Kongsvinger, og tilhører et belastet miljø i byen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk på en adresse i Sør-Odal kommune, opplyser politiet.

- Vi har jobbet mot dette kriminelle rusmiljøet siden hendelsen i går. Det ga resultater klokken 9.30 i dag, sier Berntsen.
 
 - Visste mannen at var etterlyst?

- Foreløpig har vi ikke rukket å gå så i detalj med ham. Etterforskningen fortsetter utover dagen med avhør av vitner og siktede. Han skal nå få summe seg og vurdere om han vil ha forsvarer til stede under avhør. Heller ikke skyldspørsmålet har vi tatt opp enda, sier politistasjonsjefen.

Dødsferd Det var i går klokka 12.38 at en kvinne (46) tok ut penger fra Sparebanken Hedmarks minibank i Kongsvinger sentrum. Da hun kom tilbake til bilen sin, en sølvgrå Audi A6, holdt den på å bli stjålet.

Kvinnen kastet seg på panseret og slo på ruta i desperasjon, men mannen kjørte bare avgårde. Etter en 600 meter lang dødsferd gjennom Kongsvinger sentrum, ble kvinnen kastet av panseret i stor fart. Hun omkom momentant da hun traff et skilt i veien.

På bakgrunn av vitneavhør og taktisk etterforsking ble 24-åringen siktet for uaktsomt drap allerede i går.

SIKTET: Dette er 24-åringen som er siktet for uaktsomt drap. Mannen ble pågrepet i formiddag.
SIKTET: Dette er 24-åringen som er siktet for uaktsomt drap. Mannen ble pågrepet i formiddag. Vis mer