DRAPSFORSØK: En 24-åring er siktet for drapsforsøk etter at han skjøt fire personer ved utestedet Blå i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen
DRAPSFORSØK: En 24-åring er siktet for drapsforsøk etter at han skjøt fire personer ved utestedet Blå i Oslo. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

24-åring siktet for drapsforsøk etter skyting i Oslo: – Vi håper å komme i gang med avhør snart

Fire personer skadd etter skyteepisoden ved utestedet Blå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at fire personer ble skutt ved utestedet blå i Oslo natt til søndag.

- Han er siktet for drapsforsøk, og vi håper å komme i gang med avhør snart. Han er i dialog med forsvarer og advokat, sier Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt.

To med rikosjettskader

Tre av personene som ble skutt har en vaktfunksjon på Blå, ifølge Metlid. Den fjerde personen var gjest på et sted i området.

- Så er det to jenter som kan ha fått skader av et rikosjett, men det holder vi på å sjekke opp i, sier Metlid.

De fire som ble skutt er under oppfølging fra helsevesenet. Ingen av dem har livstruende skader.

- Dette er absolutt alvorlig, men det står bra til med dem, sier Metlid.

- Det kunne gått langt verre.

Var på vei til Blå

Politiet var allerede på vei til Blå da skyteepisoden fant sted, og var derfor like i nærheten da 24-åringen avfyrte skuddene.

- Det ble ringt på politiet i forbindelse med en situasjon rett før. Sånn det framstår nå så ser det ut som vi var like ved eller på stedet, sier Metlid.

- Var 24-åringen innblandet i situasjonen dere var på vei til?

- Vi etterforsker en hendelse som har skjedd rett i forkant. Om den er knytta opp mot det kan vi ikke si noe mer om nå, selv om vi har fått en del informasjon i avhør, sier Metlid.

24-åringen ble pågrepet på vei bort fra stedet like etterpå. Han hadde et skytevåpen på seg.

Den siktede 24-åringen er etnisk norsk og er kjent av politiet fra tidligere.

– To menn falt om

I natt fortalte vitner Dagbladet om den dramatiske hendelsen.

- Vi kom ut fra Ingensteds og så tre personer stå og krangle utenfor Blå. En som var høyere enn de andre, trakk en pistol og skjøt tre skudd. To menn falt om og krabbet inn gjennom inngangsdøra på Blå, forteller en 28-åring til Dagbladet.

- Jeg hoppet mot veggen for ikke å bli truffet. Folk begynte å løpe til og fra åstedet – gjerningsmannen og vennene hans løp fra stedet, legger han til.

Politiet opplyste i en pressemelding i natt at det skal ha vært en krangel på utestedet før hendelsen inntraff.

- Foranledningen til hendelsen ser ut til å være at gjerningspersonen ble bedt om å forlate lokalet, het det i en pressemelding.

Konsert- og skjenkestedet i Brenneriveien åpnet i 1998 og ligger i et gammelt industrilokale, tvers over elva i den nedre delen av Grünerløkka.

Lørdag kveld spilte den amerikanske hipp-hop-artisten Kool G Rap på Blå. Det var hans første opptreden i Norge noensinne. Konserten var en del av arrangementet Club Juicy, med DJ-ene Chris Stallion og Patski Love, skriver NTB.