24-åring skutt i natt

To personer er pågrepet av politet, mistenkt for å ha medvirket til å ha skutt en 24-år gammel mann i natt. Politiet jakter fortsatt på 20-åringen som skal ha løsnet skuddene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er fortsatt alvorlig for 24-åringen. Mannen, som ble truffet av flere kuler i bryst og buk, er nå operert på Ullevål sykehus i Oslo.

To personer pågrepet

To personer ble pågrepet av politiet i sin bøpæl i Tønsberg i dag tidlig. De to er mistenkt for medvirkning til forsøk på forsettlig drap på 24-åringen.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk rett før klokken 06.30 i dag, sier vaktsjef Kjell Nilssen ved Tønsberg politidistrikt til NTB.

Men politi fra Oslo og Romerike politidistrikt jakter fortsatt på 20-åringen som skal ha løsnet skuddene.
- Blir han pågrepet vil han trolig bli siktet for drapsforsøk. Når man skyter flere skudd mot en person, er det neppe snakk om vådeskudd, sier Ingberg.

Forberedt på skuddene?

Mye kan tyde på at 24-aringen var forberedt på skuddene. En skuddsikker vest med flere blodflekker ble funnet i passasjersetet på bilen som kjørte ham.

Politiet vil ikke bekrefte om den sårede hadde på seg vesten.

- Vi skal undersøke bilen nærmere og se om vi kan finne spor, sier Ingberg til Dagbladet.

Kjørt til sykehuset av venner

Politiet fikk inn melding om skytingen klokka 21.10 i går kveld. Da hadde to vitner til hendelsen kjørt den sårede til Aker sykehus. I natt ble 24-åringen fraktet til Ullevål sykehus hvor han ble operert.

- Vi vet ikke hvor mange skudd han ble truffet med eller med hvilket våpen, opplyser politiinspektør Ingberg.

Politiinspektøren kan ikke si noe om hvorfor vitnene hadde kjørt avgårde til sykehus med den sårede i stedet for å ringe ambulanse.

- Vitnene er preget av sjokket, sier han.

Både gjerningsmannen og de to vitnene er fra Oslo. I tillegg skal det være ytterligere et vitne - en mann i midten av 20-årene - som hører hjemme i Nittedal.

Det skal ikke være noe som tyder på at mannen ble skutt i bilen.

Ukjent motiv

- Vi vet ikke hva gjerningsmannen og offeret gjorde på åstedet. Det eneste som foregikk på stedet var trening, men ingen av de involverte hadde noe med det å gjøre, sier Ingberg.