Kriminalitet

24-åring slo mann som døde, ble ikke dømt for drap

Slo gjentatte ganger mot hodet til Jån Willy Pettersen (58).

- LETTET: - Min klient er lettet over at saken nå er avsluttet, og at han ikke holdes ansvarlig for selve dødsfallet, sier advokat John Christian Elden, som forsvarte 24-åringen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- LETTET: - Min klient er lettet over at saken nå er avsluttet, og at han ikke holdes ansvarlig for selve dødsfallet, sier advokat John Christian Elden, som forsvarte 24-åringen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Min klient er lettet over at saken nå er avsluttet, og at han ikke holdes ansvarlig for selve dødsfallet, sier advokat John Christian Elden, som forsvarte 24-åringen i Glåmdal tingrett.

Det var den 26. juni 2016 juli den nå 24 år gamle mannen fra Kongsvinger raste inn i stua til Pettersen og gikk løs på ham.

Etter å mishandlet 58-åringen forsvant mannen fra boligen. Snaue to timer seinere ble mannen pågrepet. Han ble først siktet for grov kroppsskade med døden til følge og satt i arrest.

Erkjente vold

Mannen erkjente å ha slått Pettersen, men han nektet skyld for dødsfallet.

Like før politiet skulle framstille mannen for varetektsfengsling, ble han løslatt. Obduksjonsrapporten viste at det ikke var noen direkte sammenheng mellom den grove volden og dødsfallet.

Glåmdal tingrett slår fast at Pettersen ble slått en rekke ganger, og utsatt for grov vold.

Nå er den 24 år gamle mannen, som er straffet flere ganger tidligere, dømt til seks måneders fengsel for grov kroppsskade.

Hevnet samboer

Bakgrunnen for den grove volden var at Jån Willy Pettersen, ifølge 24-åringen, to dager tidligere skulle ha utøvet vold mot 24-åringens daværende samboer (nåværende ektefelle). 24-åringen skal ikke ha vært til stede da det oppsto en konflikt mellom Pettersen og 24-åringens samboer.

Tingretten finner det bevist at det var et intermesso mellom Jån Willy Pettersen og 24-åringens daværende samboer.

Samtidig utelukker ikke retten at samboeren kan ha dramatisert hva som egentlig skjedde.

Retten utelukker ikke at samboeren kan ha følt seg urettferdig behandlet, men i rettsboka slår retten fast at hun bare kan ha blitt påført helt marginale skader.

Da det ble konflikt mellom 24-åringens daværende samboer, og Jån Willy Pettersen og hans samboer, skal samtlige ha vært svært beruset.

Angrer

- Min klient angrer at han tok loven i egne hender for å hevne overfallet på sin kone. Han hadde aldri trodd utfallet ville bli så alvorlig, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

I retten vedgikk 24-åringen at han hadde slått Pettersen en rekke ganger med knyttet hånd i ansiktet.

Obduksjonen ved Oslo universitetssykehus viste at Pettersen døde av blødninger mellom de tynne hjernehinnene - oppsprekking av en utposing på ei pulsåre.

«Tvil til gode»

I obduksjonsrapporten heter det:

«Det er kjent at så vel fysiske som psykiske påkjenninger med plutselig blodtrykksforhøyelse kan medføre at en slik utposing kan sprekke.»

I rettsboka heter det:

«Rimelig og fornuftig tvil om det foreligger en slik årsakssammenheng, skal komme tiltalte til gode.»

- Han vil rett inn og sone straffen sin for å gå videre i livet​, sier advokat Elden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer