Kriminalitet

24-åring slo mann som døde, ble ikke dømt for drap

Slo gjentatte ganger mot hodet til Jån Willy Pettersen (58).

- LETTET: - Min klient er lettet over at saken nå er avsluttet, og at han ikke holdes ansvarlig for selve dødsfallet, sier advokat John Christian Elden, som forsvarte 24-åringen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- LETTET: - Min klient er lettet over at saken nå er avsluttet, og at han ikke holdes ansvarlig for selve dødsfallet, sier advokat John Christian Elden, som forsvarte 24-åringen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Min klient er lettet over at saken nå er avsluttet, og at han ikke holdes ansvarlig for selve dødsfallet, sier advokat John Christian Elden, som forsvarte 24-åringen i Glåmdal tingrett.

Det var den 26. juni 2016 juli den nå 24 år gamle mannen fra Kongsvinger raste inn i stua til Pettersen og gikk løs på ham.

Etter å mishandlet 58-åringen forsvant mannen fra boligen. Snaue to timer seinere ble mannen pågrepet. Han ble først siktet for grov kroppsskade med døden til følge og satt i arrest.

Erkjente vold

Mannen erkjente å ha slått Pettersen, men han nektet skyld for dødsfallet.

Like før politiet skulle framstille mannen for varetektsfengsling, ble han løslatt. Obduksjonsrapporten viste at det ikke var noen direkte sammenheng mellom den grove volden og dødsfallet.

Glåmdal tingrett slår fast at Pettersen ble slått en rekke ganger, og utsatt for grov vold.

Nå er den 24 år gamle mannen, som er straffet flere ganger tidligere, dømt til seks måneders fengsel for grov kroppsskade.

Hevnet samboer

Bakgrunnen for den grove volden var at Jån Willy Pettersen, ifølge 24-åringen, to dager tidligere skulle ha utøvet vold mot 24-åringens daværende samboer (nåværende ektefelle). 24-åringen skal ikke ha vært til stede da det oppsto en konflikt mellom Pettersen og 24-åringens samboer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer