24-åring svindlet en halv milliard

Den svenske storbanken Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) er bragt i den største forlegenhet etter at en 24-år gammel mann klarte å lure til seg 510 millioner kroner i julpresang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fadesen skjedde like før jul. Den tidligere straffedømte 24-åringen hadde klart å få overført 510 millioner svenske kroner til sin konto i en ikke navngitt sveitsisk bank. Den frekke svensken var nær ved å gjennomføre tidenes største svindel, hadde det ikke vært for en årvåken bankansatt som syns det var rart at en person skulle ta ut så mye penger.

Pengene hadde mannen lurt til seg fra kontoen til en svensk storbedrift. SEB er en av Nordens største finansinstitusjoner og svindelen er svært pinlig for dem. Sikkerhetssjefen i SEB vil ikke uttale seg så lenge politiet jobber med saken.

- Dette er det største bedrageriet noengang i Sverige. Det er oppsiktsvekkende at han klarte å overføre pengene fra Sverige til Sveits. Pengene ble reddet i siste sekund. Til tross for at pengene ikke ble utbetalt regner vi dette som et fullbyrdet bedrageri, sier statsadvokat Bjarne Rosén til nyhetsbyrået TT.

Ifølge Dagens Næringsliv sitter 24-åringen nå arrestert i Zürich.