DRAPSTILTALT: 24-åringen som kjørte vannscooteren som tok livet av to amerikanske utvekslingsstudenter i København i mai, er nå tiltalt for uaktsomt drap. Foto: NTB Scanpix
DRAPSTILTALT: 24-åringen som kjørte vannscooteren som tok livet av to amerikanske utvekslingsstudenter i København i mai, er nå tiltalt for uaktsomt drap. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vannscooter-ulykken i Københavns havnebasseng:

24-åring tiltalt for uaktsomt drap etter vannscooter-ulykken i København i mai

To amerikanske utvekslingsstudenter døde og fem andre ble skadd etter en vannscooter i høy fart kjørte inn i en utleiebåt i København i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske 24-åringen som ble siktet for dobbeltdrap etter vannscooter-ulykken i indre havn i København i mai, er nå tiltalt for å uaktsomt ha drept to kvinner med vannscooter.

Sju andre anklages for å ha medvirket til å ha utsatt andre for livsfare. Dette kom fram i en høring torsdag, melder danske Ekstra Bladet.

Dommeren har også bestemt at 24-åringen skal forbli varetektsfengslet. Begrunnelsen er at han kan komme til å begå ny kriminalitet om han løslates.

Mistet kontroll

24-åringen hadde sin første tur med ny vannscooter i Københavns havnebasseng i mai, da han i høy fart på vei mot en liten utleiebåt mistet kontroll på vannscooteren, som så fløy over den lille båten.

To amerikanske utvekslingsstudenter ble drept og fem andre kvinner i utleiebåten ble skadd i ulykken. 24-åringen og sju venner på vannscooter ble alle brakt inn av politiet etter hendelsen.

Det var Leah Bell fra delstaten Louisiana (18) og Linsey Malia (21) fra Massachusetts som døde i den tragiske ulykken under studieoppholdet sitt i den danske hovedstaden.

Ifølge en rekke vitner skal vennegjengen ha kjørt fort og uvørent, det skal de involverte ha nektet for i fengslingsmøtet like etter hendelsen i mai. Politiet i København har tidligere beskrevet hendelsen som en «galskapsseilas».

Preget 24-åring

24-åringen erkjenner at det var han som 6. mai kjørte vannscooteren som traff en utleiebåt med stor kraft. Men han erkjenner ikke å ha begått uaktsom vold under særlig skjerpede omstendigheter, skriver Ekstra Bladet.

KØBENHAVN 8.mai: En 24 år gammel mann ble siktet for dobbeltdrap etter at vannscooteren han kjørte kolliderte med en båt. To amerikanske turister ble drept. Nå er mannen tiltalt for uaktsomt drap. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Ifølge den danske avisas beskrivelser er 24-åringen svært preget av hendelsen. Han skal ha hatt tårer rennende nedover kinnet da han fikk spørsmål av forsvareren sin i torsdagens høring.

I fengsel blir 24-åringen behandlet med medisin og samtaleterapi.

Den tiltalte mannen har tre tidligere dommer for vold og tyveri. Med bakgrunn i dette, ønsker dommerne ennå ikke å løslate ham fra varetekt.