24-åring varetekstfengslet for ran av 10-åring

Var allerede etterlyst i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel mann fra Marokko er varetektsfengslet i fire uker, etter å ha forsøkt å rane en 10-åring på Helsfyr i Oslo søndag. Mannen var allerede etterlyst i Italia.

Det opplyser politiadvokat Eva Sjøholt Sandvik til Dagbladet.

- Han er siktet for ranet, og samtykket varetektsfengsling. Han har ikke forklart seg for politiet ennå, så vi er helt i begynnelsen av etterforskningen av saken.

Foreløpig vet ikke politiet hvorfor mannen var etterlyst i Italia.

- Men det er bestemt at passet hans skal beslaglegges. Vi har veldig lite informasjon om dette foreløpig, saken er startet nå. Så hva som ligger i etterlysningen er ikke helt klart for meg ennå, men det vil vi få avklart, sier Sjøholt Sandvik.

Det var i går morges at en ti år gammel gutt sto og ventet på bussen på Helsfyr i Oslo. To ransmenn, den ene den nå varetektsfengslede mannen, forsøkte å ta mobiltelefonen hans, men ble i stedet overrumplet av to vitner til hendelsen - som så endte i et basketak med hverandre.

Det gikk så hardt for seg, at en person ble sendt til Ullevål sykehus, ifølge NTB.

- Han fikk ganske store skader og måtte opereres. Det er OK at de hjalp gutten, men spark og slag mot folk som ligger på bakken er ikke greit, sier operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til NTB.

24-åringen nekter straffskyld.