Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steinkjer-drapet:

24-åringen som tok livet av sin egen far kan ha vært psykotisk

Rettspsykiater anbefaler at han legges inn på psykiatrisk sykehus. 

DRAP: En 24 år gammel mann er siktet for å ha drept faren sin i et boligområde i Steinkjer. Voldshendelsen fant sted i går ettermiddag. Foto: Håvard Zeiner
DRAP: En 24 år gammel mann er siktet for å ha drept faren sin i et boligområde i Steinkjer. Voldshendelsen fant sted i går ettermiddag. Foto: Håvard Zeiner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin egen far, kan ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket, sier forsvarer Rolf Christensen til Dagbladet.

- Det kan jeg si med bakgrunn i en foreløpig rapport fra rettspykiater Michael Setsaas. Han antar at siktede var psykotisk på gjerningstidspunktet. Det må selvsagt undersøkes nærmere, og blir nok et helt sentralt punkt i denne saken.

Anbefaler psykiatrisk

Fengsligsmøtet fant sted i Inntrøndelag tingrett klokka 13.00 i dag, og Setsaas anbefalte ifølge Trønder-Avisa, at 24-åringen blir innlagt på psykiatrisk sykehus og ikke blir plassert i en varetektscelle.

- Det er sterk tvil om hvorvidt 24-åringen er strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokat Kåre Svepstad til avisa.

Fengslingskjennelsen vil bli avsagt klokka 15.30, og først da blir det klart hva påtalemyndigheten har besluttet.

- Han er veldig preget av det hele. Han er sliten. Hva han oppfatter og gjør seg av tanker, er litt vanskelig å bli klok på, sier forsvarer Christensen til Dagbladet.

- Motiv er ikke tatt opp

24-åringen ble pågrepet i går, etter å ha vært involvert i det som først ble omtalt av en slåsskamp av politiet.

Faren, en mann i 60-åra, døde som følge av voldsepisoden, som fant sted ute på gata i et boligfelt i Sørlia i Steinkjer.

24-åringen erkjenner å ha forvoldt farens død, men han erkjenner ikke straffskyld.

- En ting er hva som har skjedd. En annen ting er hvorfor. Han avga forklaring i går kveld. Jeg snakket med ham i forkant og etterkant, og var med under avhøret. Motiv og bakenforliggende årsaker ble ikke tatt opp, så det er foreløpig ikke stilt spørsmål om det, sa forsvarer Rolf Christensen til Dagbladet tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media