24-åringens forklaring knytter ham til drapet

Phams fengselskompis framstilles for varetekt i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har i ettermiddag foretatt avhør av den femte siktede etter drapet på Mohamed Ahssain (31). I avhøret har han erkjent at han er knyttet til drapet.

- Han har forklart seg på en måte som knytter ham til denne saken, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Den 24 år gamle mannen er, som hovedtiltalte Quang Pham, innsatt ved Berg fengsel. Han ble pågrepet mandag, og var ute på perm samtidig med Pham.

Abrahamsen vil ikke gå ut med detaljer rundt forklaringen til 24-åringen av hensyn til den videre etterforskningen.

- Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Abrahamsen.

24-åringen, som for tiden soner en dom for drapet på sin svigerinne i 2001. Han vil i likhet med Pham bli flyttet til en sikrere soningsanstalt enn Berg fengsel. Carl Philip Fleischer ved Staff Advokatkontor, som representerer den siktede 24-åringen, vil ikke kommentere saken før avhørene er avsluttet. Han forteller at avhørene vil fortsette imorgen.

Tre siktede ute av arresten

I 18.30-tiden opplyser Abrahamsen at de tre siktede, som det ble bestemt i dag skulle løslates, er på vei ut av fengselet.

MINNESTUND: Mange av den drepte Mohamed Ahssains venner samlet seg utenfor utestedet Kamikaze i går. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
MINNESTUND: Mange av den drepte Mohamed Ahssains venner samlet seg utenfor utestedet Kamikaze i går. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

- De får tingene sine og er på vei ut nå, forklarer Abrahamsen.

Han utelukker imidlertid ikke at de tre kan bli pågrepet igjen. Siktelsen mot de tre er fremdeles opprettholdt.

DREPT: Mohamed Ahssain (31).