Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24 båtflyktninger omkom på dødsrute til gresk øy

Trebåt havarerte.

 DØDSRUTE:  Flere ganger tidligere har båtflyktninger omkommet på strekningen fra kysten av Tyrkia til den lille greske øya Farmakonisi. Her fraktes omkomne til havn i Rhodos 14. september i år 34 flyktninger - blant dem 15  babyer og barn - i havet utenfor Farmakonissi.etter. Foto: Argyris Mantikas, Eurokonissi/AFP/NTB Scanpix.
DØDSRUTE: Flere ganger tidligere har båtflyktninger omkommet på strekningen fra kysten av Tyrkia til den lille greske øya Farmakonisi. Her fraktes omkomne til havn i Rhodos 14. september i år 34 flyktninger - blant dem 15 babyer og barn - i havet utenfor Farmakonissi.etter. Foto: Argyris Mantikas, Eurokonissi/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24 mennesker fryktes omkommet etter at en båt med flyktninger kantret og sank på vei fra Tyrkia til Hellas natt til onsdag.

Trebåten de brukte på overfarten til den greske øya Farmakonisi havarerte tidlig onsdag morgen. Seinest 14. september omkom 34 flyktninger på samme strekning - blant dem 15 babyer og barn.

Av de 50 som var om bord, er elleve funnet omkommet, blant dem fem barn. Ytterligere 13 er savnet, mens 26 er reddet, opplyser greske myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet båtflyktningene har.

Tirsdag omkom minst seks barn da en båt med afghanske flyktninger havarerte utenfor kysten av Cesme i Tyrkia.

Ytterligere to er savnet etter at gummibåten, som var på vei til den greske øya Chios, sank.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media