Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24 dager for høy musikk

45-åringen fra Elverum fikk dommen i går etter å ha plaget naboene i ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 45-åringen fra Elverum er gjentatte ganger bøtelagt for å ha spilt for høy musikk. Mannen har nektet å vedta disse, og denne uka stod mannen tiltalt i Sør-Østerdal tingrett for fem tilfeller av det politiet mente er ulovlig høy musikk.

Nå er mannen dømt til betinget fengsel i 24 dager, noe som betyr at han må holde seg i skinnet i to år hvis han vil unngå å sone dommen. I tillegg har han fått inndratt en rekke stereoutstyr, deriblant et stereorack i fem deler, fire høyttalere og en subwoofer. Han må i tillegg betale saksomkostninger på 1000 kroner.

Mannen har overfor Hamar Arbeiderblad antydet at det beslaglagte anlegget har en verdi på 25.000 kroner.

Politiet har ifølge lokalavisa mottatt gjentatte klager fra mannens naboer. Dette skal ha skjedd siden midten av 90-tallet. Politiadvokat Odd Henning Svalheim sier til avisa at de fem tiltalepostene er en brøkdel av antall utrykninger politiet har hatt til mannens adresser.

I de fem tiltalepostene står det at mannen sent på kvelden og natta har spilt så høy musikk over stereoanlegg at det var sjenerende for naboer som ikke fikk sove. Han har derfor forulempet disse og/eller forstyrrer den alminnelige fred og orden.

Politiet la opprinnelig ned påstand om 45 dagers betinget fengsel. Forsvarer, advokat Helge Næss Rustad, sier til Hamar Arbeiderblad at mannen beklager det han har gjort, og at han forstår at den høye musikken har sjenert naboene. Den tiltalte mannen erkjente straffeskyld for samtlige forhold i tiltalebeslutningen.

Næss Rustad la ned påstand om at mannen må «anses på mildeste måte».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!