Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24 drept i lunjspause

60 skadd i angrepet mot amerikansk militærbase i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 24 personer ble drept og 60 såret da opprørere angrep en amerikansk militærbase i den irakiske byen Mosul tirsdag, sier Pentagon-kilder.

19 av de drepte skal være amerikanske soldater.

Angrepet var rettet mot en spisesal midt under lunsjen, ifølge amerikanske fjernsynsstasjoner.

En irakisk opprørsgruppe kalt Ansar al-Sunna tok kort tid etter på seg ansvaret for angrepet via et islamistisk nettsted. Ifølge kunngjøringen var angrepet rettet mot en kantine som blir brukt av amerikanske soldater. Gruppen har angivelig bånd til al-Qaida.

Både irakere og amerikanske soldater er blant dødsofrene, og muligens også personer av andre nasjonaliteter som var ansatt på basen, den største i området.

Bombekastere

Eksplosjonene var forårsaket av flere raketter og granater fra bombekastere, og ikke bilbomber, ifølge en kilde i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon. Vitner sier de hørte to eller tre eksplosjoner og at røyk deretter steg opp fra basen.

I en kunngjøring fra de amerikanske styrkene heter det at angrepet krevde «mange ofre».

Mosul, som er Iraks tredje største by, er regnet som ett av de farligste stedene i Irak for øyeblikket. Mens amerikanske og irakiske soldater var opptatt med en massiv offensiv i byen Falluja, ble irakiske politifolk angrepet i Mosul. Byen er befolket av både arabiske sunnimuslimer og kurdere, og forholdet mellom de to gruppene er nå svært spent.

For få dager siden ble fem sikkerhetsvakter fra Tyrkias ambassade i Bagdad, samt deres to irakiske sjåfører, drept da kolonnen deres ble angrepet nord for byen. En av mennene ble halshogd mens folk på gaten sto og så på.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media