24 millioner i strømbonus

Statkraft-styret drysser feite bonuser over ansatte etter rekordhoppet i strømprisen i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Norge nærmest lå mørkelagt i fjor vinter fordi folk sparte på strømmen på grunn av de høye kraftprisene, fosset inntektene inn i Statkraft. Overskuddet i 2003 ble på 4,8 milliarder kroner. Det gode resulatet har fått styret i statsselskapet til rundhåndet dele ut bonuser til sjefer og samtlige ansatte, melder VG.

Inntil 200 000 kroner kan fem toppsjefer i selskapet vente seg, mens alle de 850 andre ansatte i selskapet får utbetalt 28 000 kroner i bonus, skriver VG.

Storleverandør

Statkraft er Norges størte kraftprodusent og kontrollerer en tredel av landets vannkraftproduksjon. Peter Batta i Huseiernes Landsforbund tildeler hovedansvaret for prishoppet på strøm i fjor vinter til statkraft. Han begrunner det med at Statkraft tappet magasinene og solgte billig kraft til andre land. Når vinteren kom og regnet uteble bykset strømprisen i været.

- Som landets største kraftprodusent kan Statkraft påvirke strømprisen. Sjenerøse bonusordninger er i så måte lite psykologisk heldig, sier Batta til VG.

De ansatte i Statkraft mener de fortjener bonusen etter alt de har vært gjennom av omstillinger og nedbemanninger de siste årene. Tilsammen har de ansatte i Statkraft fått 50 millioner kroner utbetalt i bonuser de siste tre årene.

INGEN BONUS:</B> Statkraft-sjef Bård Mikkelsen er den eneste i selskapet som ikke får bonus. Men så har han til gjengjeld en årslønn på 2,2 millioner kroner.