24 OMKOM: Fire personer overlevde, men 24 personer omkom da et charterfly styrtet i Amazonas-jungelen natt til i dag. Foto:AP/Luiz Vasconcelos-Folha/SCANPIX
24 OMKOM: Fire personer overlevde, men 24 personer omkom da et charterfly styrtet i Amazonas-jungelen natt til i dag. Foto:AP/Luiz Vasconcelos-Folha/SCANPIXVis mer

24 omkom i flystyrt i Brasil

Charterfly styrtet i Amazonas-jungelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24 personer mistet livet og fire slapp levende fra det da et charterfly styrtet i Amazonas-jungelen i Brasil.

Flyet var på vei fra Coari til Manaus i regnskogen da det måtte nødlande i elva Manacapuru, rundt 80 kilometer sørvest for Manaus. Det var 26 passasjerer og et mannskap på to om bord i flyet.

Redningsmannskaper tok seg fram til elva etter ulykken lørdag, men de fant bare fire overlevende. Nærmere 40 brannfolk, inkludert ni dykkere, deltok i redningsaksjonen.

De overlevende satt bakerst i flyet og klarte å komme seg ut gjennom en nødutgang før flyet sank i den grumsete elva. Det var familiemedlemmer og en håndfull venner av familien som var passasjerer på flyet.

Ifølge brasilianske luftfartsmyndigheter var det en tomotors turboprop-maskin av typen Embraer EMB-110P1 som styrtet. Politiet antyder at årsaken til flystyrten kan ha vært motorsvikt, og styrten vil nå bli gransket.

- De overlevende forteller at de kunne se at en av flymotorene stanset, sier polititjenestemannen Daniel Guedes til nettstedet Terra.

NTB