Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24 omkom i stormer sør i USA

Seks personer døde etter at en tornado rammet Texas lørdag kveld.

20 TORNADOER: Bildet viser ødeleggelsene etter en tornado som rammet byen Birmingham i Alabama fredag. Rundt 20 tornadoer har rammet regionen i jula. Foto: Reuters / NTB Scanpix / Marvin Gentry
20 TORNADOER: Bildet viser ødeleggelsene etter en tornado som rammet byen Birmingham i Alabama fredag. Rundt 20 tornadoer har rammet regionen i jula. Foto: Reuters / NTB Scanpix / Marvin Gentry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har tornadoer i flere amerikanske stater kostet 24 mennesker livet i julen.

Meteorologene varsler det er mer ekstremvær i vente og advarer om forsinkelser på flyplasser og oversvømte veier når reisende vender hjem etter juleferie.

Stormene i julen forårsaket store materielle ødeleggelser i en rekke tettsteder fra Texas i sørvest til Illinois i nord.

Over tolv tornadoer rammet seks delstater, og både i Alabama og Mississippi ble det erklært unntakstilstand. I Mississippi ble ti personer bekreftet omkommet lørdag. Rundt 60 er skadd.

Seks dødsfall er bekreftet i Tennessee, blant dem tre som ble funnet døde torsdag. Ytterligere to personer mistet livet i Arkansas og Alabama.

Lørdag ettermiddag truet tornadoskyer storbyen Dallas i Texas. Fire personer er bekreftet omkommet i en trafikkulykke som følge av uværet.

Tornadoer traff flere byer rundt storbyen Dallas lørdag kveld, og seks personer er bekreftet omkommet i området. Det er meldt om flere ødelagte hus, og lokale myndigheter ber folk om ikke å forflytte seg med mindre de må.

Det er uvanlig mildt for sesongen i Midtvesten, og uværet skyldes varm, fuktig luft fra Mexicogolfen som treffer kaldere, tørrere luft fra Canada. Stormene som rammer regionen denne julen, er typisk for vår- og sommermånedene. Det er sjelden USA rammes av tornadoer i desember.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media