24 personer evakuert etter brann på Voss

En person er pågrepet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En person er pågrepet av politiet og 23 personer måtte evakueres da det brøt ut brann og sterk røykutvikling i et leilighetskompleks på Voss natt til i dag, skriver NTB

- Cirka klokka 02.20 i natt fikk vi melding om en brann i Voss sentrum, sier operasjonsleder Oddvar Norfond i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politi, ambulanse og brannmannskaper kom raskt til stedet.
- Det var brann og røykutvikling og vi bestemte oss for å evakuere bygget.
Det er 28 personer registrert til adressen. 23 personer ble evakuert.

- Vi har også pågrepet en 36 år gammel mann som er innehaver av leiligheten hvor brannen startet. Omstendighetene rundt personen tilsier at han kan ha noe med brannen å gjøre, sier Norfond til Dagbladet.no.

Han opplyser at mannen var beruset. Han sitter nå i politiets varetekt i påvente av et avhør, når det lar seg gjør i løpet av dagen.

- Siktelsen kan være fra uaktsomhet ved at man glemmer ting, eller sovner fra ting, som kan starte å brenne, sier operasjonslederen.

Når bygget blir tilstrekkelig kjølt ned vil de tekniske undersøkelsene starte, som forhåpentlig vil gi svar på brannårsaken.
De evakuerte er innlosjert på hotell. En person er sendt til sykehus for sjekk etter lettere røykskader.

Politiet ble varslet om brannen klokka 02.30 i natt. Sammen med brannvesenet rykket de ut til stedet. Sterk røykutvikling gjorde bygningen med flere leiligheter umulig å oppholde seg i. De 23 beboerne ble derfor overflyttet til et hotell.

Siktede skal avhøres i løpet av dagen.

De øvrige beboerne kan regne med å få flytte inn i leilighetene sine etter en kraftig utlufting av hele bygningen.