24 smittefly: - Skummelt

Byrådsleder Raymond Johansen har vært bekymret for importsmitte siden mars. Oslo er overrepresentert i oversikten over smitte på flygninger.

FLYSMITTE: Byrådsleder Raymond Johansen om flysmitten i hovedstaden. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Frode Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag viser Folkehelseinstituttets oversikt at det har blitt påvist smitte hos minst én passasjer på 36 flygninger i Norge siden 4. september. 24 av de rammede flygningene kan knyttes til Oslo.

- Dette har vært min bekymring helt siden mars. Altså hvordan smittekontrollen har vært på Gardermoen med tanke på at vi er en hovedstad og at mange fly kommer hit, sier byrådsleder Raymond Johansen til Dagbladet og fortsetter:

- Eksempelvis kan man ha vært i et land med høy smitte før man setter seg på toget inn mot Oslo sentrum, og forsvinner. Når man i et slikt tilfelle kanskje har fått en eller annen diffus karantenebestemmelse som man forholder seg bare måtelig til, så er jo det skummelt.

Teting og karantene

Helsemyndighetene har plassert en teststasjon på Gardermoen hvor tilreisende har mulighet til å frivillig gjennomføre en coronatest.

Regjeringen krever at alle som reiser til Norge fra røde og grå land skal gå i karantene i ti dager. I midten av september omtalte imidlertid Folkehelseinstituttet en ny studie som fant at mange bryter karanteneplikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer