Corona:

24 smittet hos vaksinegründer

- Jeg trodde at å skape en immunitetsboble for en liten gruppe mennesker i et TV-studio var mulig. Jeg tok feil.

GRÜNDER: Legen og günderen Peter H. Diamandis avholdt en konferanse med omkring 85 deltakere, hvor 24 ble smittet av corona. Foto: Jarno Kuusinen/REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et ferskt blogginnlegg med tittelen «En falsk følelse av trygghet» legger den amerikanske legen og vaksinegründer Peter H. Diamandis seg langflat.

Her avslører han nemlig at han i slutten av januar avholdt en konferanse med omkring 85 deltakere.

Han trodde at de med riktige forholdsregler kunne gjøre det mulig å gjennomføre konferansen uten at noen skulle bli coronasmittet.

Det viste seg å være feil.

«Immunitetsboble»

Diamandis er Harvard-utdannet lege og er en av grunnleggerne av bioteknologiselskapet Covaxx, som også utvikler en coronavaksine i Brasil.

Han er i tillegg grunnlegger av den ideelle organisasjonen Xprice, som arrangerer offentlige konkurranser for å oppmuntre teknologisk utvikling, og som nylig offentliggjorde et samarbeid med Tesla-gründer Elon Musk.

Det var i anledning Xprice-organisasjonen at Diamandis nylig avholdt et årlig todagers seminar. Ettersom mange begynner å bli lei Teams-møter og sosial avstand, besluttet han at de skulle klare å avholde konferansen i byen Culver City, California, hvor selskapet har sitt hovedkontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer