24 ungdommer drept i bussulykke

Minst 24 skoleungdommer omkom og 15 ble skadd da en buss kolliderte med en trailer i Finland i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den yngste av de omkomne var 14 år, og også de øvrige ofrene var unge menn og kvinner, ifølge Jari Tikanoja ved politiet i Àänekoski.

Ulykken er den verste i Finland på flere tiår, ifølge Kari Lehtola, som tidligere ledet organet som arbeider med å undersøke større ulykker.

14 av de skadde er til behandling ved sentralsykehuset i Jyväskylä, ifølge politiet og Mellersta Finlands nødsentral. Fire av passasjerene har alvorlige bryst- og nakkeskader, mens en passasjer som ble lettere skadd er brakt til helsesentralen i Àänekoski.

Seks av de skadde som var til behandling i Jyväskylä var under 15 år, og tre av de skadde er ennå ikke identifisert.

Føreren av traileren ble ikke alvorlig skadd i ulykken.

På vei nordover

- Jeg kan ikke si hva som er årsaken til ulykken, men jeg kan si at veiene i området var glatte og isete, sier en polititjenestemann i Àänekoski.

Ulykken skjedde ifølge politiet da hengeren på traileren, som var lastet med papirruller, begynte å skli og traff bussen, som kom kjørende i motsatt retning. Både bussens fremre del og trailerens henger ble knust i den voldsomme kollisjonen, og en del av papirrullene ble slynget inn i bussen, opplyser politiet.

Ulykken skjedde i Konginkangas omkring 20 kilometer nord for Àänekoski, som ligger omkring 30 mil nord for den finske hovedstaden Helsingfors.

Bussen, som hadde omkring 40 passasjerer, var på vei til Ruka i Lappland nord i Finland da den kolliderte.

Den ulykkesrammede bussen kom opprinnelig fra Helsingfors, og den hadde plukket opp flere passasjerer i Tammerfors på veien. Passasjerene i bussen var på vei til skiferie i Nord-Finland, ifølge politiet.

Stengt vei

Veien er stengt og flere politipatruljer, ambulanser og annet redningspersonell var på ulykkesstedet natt til fredag.

Sentralen for undersøkelser av storulykker skal etterforske hva som var årsaken til ulykken natt til fredag.

Sist en tilsvarende stor ulykke inntraff i Finland var i 1979, da 27 mennesker omkom i en brann i et aldershjem i Virdois.

(NTB)

TOTALVRAK: Både bussen og lastebilen er totalskadd.