Julehandel:

240 000 norske menn starter juleshoppingen nå

Venter med gavekjøpene helt til den siste uka før jul, ifølge en fersk undersøkelse.

DESPERAT INNSPURT: I disse dager går kredittkortene varme i julegatene i Oslo sentrum. Her fra Glasmagasinet i Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DESPERAT INNSPURT: I disse dager går kredittkortene varme i julegatene i Oslo sentrum. Her fra Glasmagasinet i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det tilsvarer 12 prosent av norske menn. Kun 4 prosent av kvinnene, rundt 70 000, er like sent ute som mennene, viser undersøkelsen.

EPISODE TJUE: Sigurd Storm får besøk av Lilli Bendriss, som forteller om sin teori om Betlehemsstjernen og julens mysterier. Se alle episodene her: https://www.youtube.com/watch?v=2CNgVD1D3ic&list=PLxz-E8oobCInR3po1MEABvf4A6nDXxXts Regi, foto og klipp: Endre Vellene Prosjektleder, grafikk og b-foto: Håkon Eikesdal B-foto: Per Ervland, Lise Rafaelsen, Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Et flertall av befolkningen er derimot tidlig ute med gaveinnkjøpene, med en klar overvekt av kvinner. Ifølge undersøkelsen er 63 prosent av kvinnene mot 39 prosent av mennene i gang med gavekjøp i november eller tidligere.

- Julehandel i siste liten har en lei tendens til å bli unødvendig kostbart. Når du har dårlig tid ender du fort opp med dyre gaver, leie bomkjøp eller begge deler, mener forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Han råder til å planlegge hvem man skal kjøpe til, og hva og hvor man skal handle før man starter handlerunden. Det kan også være lurt å på forhånd undersøke om butikken har varen inne, enten på nett eller via telefon, for å unngå unødvendige bomturer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer