Klimakamp

241 forslag nedstemt: - Et gissel

25. mars 2021 var ingen god dag for Lars Haltbrekken. I dag fikk han 241 forslag nedstemt i Stortinget. SV-eren raser mot regjeringspartiene, og får støtte fra MDG.

SKULER BORT PÅ FIENDEN: Politisk er Lars Haltbrekken (SV) dypt uenig med olje- og energiminister Tina Bru (H). Slaget om klimameldinga er det foreløpig regjeringen som har vunnet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKULER BORT PÅ FIENDEN: Politisk er Lars Haltbrekken (SV) dypt uenig med olje- og energiminister Tina Bru (H). Slaget om klimameldinga er det foreløpig regjeringen som har vunnet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hele 478 vedtaksforslag ble lagt på bordet i forhandlingene på Stortinget om regjeringens klimaplan.

Stortingets energi- og miljøkomité har i dag avgitt stemmer til forslag knyttet opp mot regjerings klimaplan, og tommelen ble stort sett vendt ned.

Sammen med Frp sikret regjeringspartiene at bare fem av de 478 forslagene får flertall.

241 x nei

Kjernen i klimaplanen er økte CO2-avgifter, fra dagens nivå på 590 kroner per tonn, til 2000 kroner tonnet innen 2030. Men opposisjonen ønsker mer, og lesset på med nye forslag.

241 av forslagene kommer fra SVs Lars Haltbrekken. Ingen av disse fikk flertallet bak seg. Haltbrekken raser mot regjeringspartiene.

- Vi har hele tida ønsket et bredt og ambisiøst klimaforlik i Stortinget. Derfor la vi tidlig inn forslag til hvordan vi kunne kutte klimagasser, og vi la inn forslag som baserer seg på løfter regjeringen tidligere har kommet med. Vi forsto at regjeringen ikke ville ha forhandlinger om dette på Stortinget, men vi visste ikke at de bare ville overse alle forslagene, sier Haltbrekken til Dagbladet.

Han mener at regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF aktivt har unngått all form for forhandling eller brede løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer