243 fanger rømte etter Taliban-angrep

Deriblant 25 farlige terrorister.

BOMBET: Porten inn til fengselet ble sprengt i stykker etter nattens angrep av Taliban. (AP Photo/Ishtiaq Mahsud)
BOMBET: Porten inn til fengselet ble sprengt i stykker etter nattens angrep av Taliban. (AP Photo/Ishtiaq Mahsud)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban forkledd som politi og bevæpnet med bomber og granater brøt ut 243 fanger fra et fengsel i Pakistan i natt. Angrepet på fengselet har reist alvorlige spørsmål om den nye regjeringens evne til å bekjempe militante, skriver Reuters.

Taliban-talsmann, Shahidullah Shahid, har tatt på seg ansvaret for angrepet. Han sier at rundt 300 fanger hadde blitt frigjort, melder BBC.

Stadig eksplosjoner Det er fortsatt eksplosjoner og angrep tirsdags morgen i byen Dera Ismail Khan i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen nær Pakistans lovløse stammeområder i grensetraktene mot Afghanistan.

Dusinvis av væpnede menn startet angrepet med å kutte strømkablene og detonere bomber som ødela  ytterveggene. De militante skal deretter ha kjempet seg til innsiden med rakettdrevne granater og maskingevær, og ropt navnene på Taliban-fanger gjennom høyttalere. Reuters opplyser at rundt 25 av de frigjorte blir regnet som «farlige terrorister». Det skal være rundt 5000 innsatte i fengselet.

- Det er helt mørkt der inne. Vi vet ikke hva som skjer, sa provinsiell fengselssjef Khalid Abbad til Reuters mens kampene pågikk.

Tungt bevoktet - Det var en tungt bevoktet fengsel, og regnes som en av de mest beskyttede i provinsen, sier en offentlig tjenestemann i Peshawar, hovedstaden i Khyber Pakhtunkhwa, til Reuters.

Rundt 250 av fangene er medlem av Taliban og andre forbudte sekteriske grupper som Lashkar-e-Jhangvi, en sunnimuslimsk militant gruppe som har drept hundrevis av sjiamuslimske sivile i år.

Minst 12 ble drept i fengselsangrepet, inkludert fire sjiamuslimske fanger opplyser fengselsbetjenter til Reuters.