244 pilegrimer omkom i Saudi-Arabia

Minst 244 muslimske pilegrimer ble trampet i hjel i Mina i Saudi-Arabia søndag, opplyser en saudiarabisk minister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kameramann som jobber for nyhetsbyrået Reuters sier han så minst 50 døde mennesker på stedet hvor ulykken skjedde, mens myndighetene i Saudi-Arabia på dagen søndag ikke hadde oppgitt noe antall over ofrene for ulykken.

Pilegrimene som er på vei mot den hellige byen Mekka, deltar i flere ritualer i løpet av ferden. Den voldsomme ulykken skjedde i forbindelse med at de troende kastet småstein mot en søyle som symboliserer djevelen.

Et stort antall mennesker skal ha trengt seg sammen ved Jamarat-brua i Mena for å delta i steinkastingen. En rekke personer som falt over ende i folkehavet, ble trampet i hjel.

- Det skjedde for en liten stund siden. Det var folk som ramlet ut for brua, sier den egyptiske pilegrimen Hisham Mahmoud til nyhetsbyrået Reuters.

Opp mot 2 millioner mennesker deltar i disse dager i den årlige pilegrimsferden i Saudi-Arabia, som regnes som en av bæresøylene i islam.

Ulykker i forbindelse med steinkastingen i Mena er slett ikke uvanlig. I fjor ble 14 mennesker trampet i hjel da en stor menneskemengde samlet seg for å utføre ritualet. Hele 35 personer omkom i en lignende hendelse i 2001.

¨ (NTB)

TRAMPET NED: Saudisk helsepersonale jobber på spreng for å ta seg av alle de skadde etter panikken i Mena under feiringen av Haj.