247 SAS-passasjerer fast i Sibir

SAS skylder på russiske myndigheter. 

SAS-BRÅK I SIBIR: 247 SAS-passasjerer er fast i Sibir. Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2015)
SAS-BRÅK I SIBIR: 247 SAS-passasjerer er fast i Sibir. Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2015) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et SAS-fly på vei fra Shanghai til København måtte torsdag sikkerhetslande i Novosibirsk, Russlands tredje største by, etter trykkfall.

De 247 passasjerene på flyet må dermed tilbringe natten på flyplassen i Sibir, med begrenset tilgang på mat og drikke, melder VG.

Passasjerene på flyplassen i Sibir hevder også å få svært lite informasjon fra SAS, og mangelfull oppfølging. Nå er passasjerene både trøtte og forbanna, sier Thomas Nicolaisen fra Jessheim, som er blant de uheldige.

- Fy fader, jeg har aldri opplevd noe liknende. Dette hadde jeg aldri trodd om SAS, sier Nicolaisen til Dagbladet.

Han beskylder SAS for å gi dårlig informasjon, lite mat og for å vise lite medfølelse med passasjerene sine.

- Det er virkelig helt elendig. Vi ble satt på en buss og ingen var her for å møte oss. Etter flere timer får vi en halv sandwich og en kaffe, og det er ikke noe drikkevann her. Vi får heller ikke våre toalettsaker, fortsetter Nicolaisen på telefon fra Sibir.

SAS forklarer Dagbladet at det er russiske myndigheter som har slått seg vrange.

- Dette er en veldig trist situasjon, men den er dessverre helt utenfor vår kontroll. De russiske myndighetene vil ikke slippe passasjerer ut fra terminalen. Til slutt, etter mye om og men, slapp vårt kabinpersonal ut. Det betyr at vi i det minste kan få flydd passasjerene hjem i morgen, sier kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS til Dagbladet.

Hun hevder SAS har gjort alt i sin makt for å hjelpe passasjerene, og sier bistandspersonell er på vei fra Moskva.

- De sitter i et fly akkurat nå. Vi tok tidlig affære og fikk våre folk på et fly fra Moskva for å bistå dem som er i Novosibirsk nå. Dette er veldig utfordrende for passasjerene, vi forstår godt at de er opprørt, men situasjonen er utenfor vår kontroll, gjentar hun, og viser til de russiske myndighetene.

Her blir kokende vann til is på sekunder
Gigantisk hull oppdaget i Sibir

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer