Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25 000 berørt av SAS-bråket

SAS regner med 473 innstilte avganger denne uken.- Ikke lenger en aksjon, sier SAS-ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SAS Braathens la i dag fram nye tall for hvordan pilotbråket har påvirket selskapets kunder.

Siden mandag har selskapet hatt over 400 kanselleringer, og regner med fler i helga. I dag ligger det an til 20-25 kansellringer av totalt 440 avganger, og regner med det samme nivået søndag.

Selskapet sier 25 000 passasjerer er berørt av kanselleringer denne uken.

I dag er 91 piloter syke, det er femten færre enn i går. Nå har SAS fått sykmeldinger fra de fleste, og sier de ikke lenger mener det er en aksjon fra pilotene.

- De to første dagene definerte vi det som en aksjon. Nå ser jeg at vi har fått reelle sykmeldinger. Jeg har stor tillit til pilotene og at de møter på arbeid og gjør en profesjonell jobb. Vi vil endre status for egenerklæringer etterhvert, sa Petter Jansen, direktør i SAS Braathens, på en pressekonferanse i Oslo sentrum i ettermiddag.

Selskapet sier de nå har en regularitet på sine avganger på 94-95 prosent, mot en selskapsstandard på 99 prosent.

- Den tilliten vi har mistet de siste dagene er vi veldig leie oss for, men setter nå alle kluter til for å kommetilbake til profesjonell standard.

<B> IKKE LENGER AKSJON: </B> Nå er bare 91 piloter sykmeldte, ifølge SAS-ledelsen. Dermed betegnes ikke sykefraværet lenger som aksjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!