25 000 bier skapte panikk i Fredrikstad

Gikk til angrep ved togstasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anslagsvis 25 000 bier skapte trøbbel i Fredrikstad sentrum i dag da de plutselig fant det for godt å slå seg ned i et tre like ved jernbanestasjonen i plankebyen. Folk måtte evakueres, området sperres av og birøkter tilkalles.

- Jeg og en kollega fra jernbaneverket var på befaring i stasjonsområdet i 12.45-tida da vi merket at vi ble angrepet av bier. Da vi snudde oss, så vi en hel sky av dem, forteller Terje Andersen, NSBs strekningsansvarlige for Østfoldbanen, til Dagbladet.no.

Andersen og kollegaen fant det best å ta beina fatt og varsle publikum i stasjonsområdet om biene, som var i ferd med å slå seg ned i et tre 20 meter fra stasjonen.

- Et ungt par som lå på gresset løp av gårde i en fei, skoene ble stående igjen. Og en kameramann fra TV Østfold så ut som han var stukket, han løp i hvert fall rundt som en gal og rev av seg klær, sier NSB-mannen.

Et område med en radius på 20 meter ble sperret av, ekstramannskaper satt inn og birøkter tilkalt.

- Han anslår at det er opptil 25 000 bier i svermen. Akkurat nå driver han og lokker dem ned i en kasse, sier Andersen, som håper området kan åpnes igjen snart.

Biangrepet skal imidlertid ikke ha ført til problemer for avviklingen av togtrafikken, som tidlige opplysninger gikk ut på.

SLO SEG NED I TRE: Bisvermen på opptil 25 000 bier slo seg ned i et tre like ved jernbanestasjonen i Fredrikstad, og satte området på hodet. Foto: TERJE ANDERSEN
SLO SEG NED I TRE: Bisvermen på opptil 25 000 bier slo seg ned i et tre like ved jernbanestasjonen i Fredrikstad, og satte området på hodet. Foto: TERJE ANDERSEN Vis mer
25 000 bier skapte panikk i Fredrikstad