- 25 angrep om dagen i Irak

Minst 14 personer drept og flere titall såret i bombeangrep i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 14 personer ble drept og flere titall såret i bombeangrep nord og vest i Irak i dag.

Men antall angrep har sunket med 85 prosent det siste året, ifølge den irakiske hæren.

Færre angrep

I juni i år var det i gjennomsnitt 25 angrep om dagen rundt om i landet, mens det i juni i fjor var så mange som 160 angrep om dagen, ifølge generalmajor Qassim Moussawi, talsmann for de irakiske styrkene i Bagdad.

Blant onsdagens angrep var to eksplosjoner som skjedde like etter hverandre i byen Falluja i Anbar-provinsen vest i landet.

Seks personer ble drept og 18 såret i angrepene, opplyser politiet.

Ventet på pensjonen

Den første bomben traff en politienhet som voktet banken i byen.

KONTROLLPUNKT: En irakisk politimann sjekker identitetspapirene ved et kontrollpunkt i Bagdad i ettermiddag. To bombeangrep rystet de to irakiske byene Falluja og Mosul i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
KONTROLLPUNKT: En irakisk politimann sjekker identitetspapirene ved et kontrollpunkt i Bagdad i ettermiddag. To bombeangrep rystet de to irakiske byene Falluja og Mosul i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Utenfor banken sto pensjonister i kø for å hente pensjonene sine.

Den andre bomben eksploderte et par minutter senere og traff en politikolonne som hadde kommet til stedet for å hjelpe sårede.

Fire politimenn var blant de drepte.

Angrep militærkolonne

Noen timer senere ble åtte sivile drept og 26 såret i et selvmordsangrep i den nordlige byen Mosul i Nineveh-provinsen, ifølge politiet.

Angrepet var rettet mot kolonnen til generalmajor Riyadh Jalal Tawfic, provinsens hærsjef, som kom uskadd fra eksplosjonen.

Verken irakiske eller amerikanske tjenestemenn har kommentert hvem som kan ha stått bak angrepene, men sunnimuslimske al-Qaida-tilhengere er ofte blitt anklaget for bombeangrep i Anbar og Mosul.

(NTB)

- 25 angrep om dagen i Irak