25 år gammel kvinne var tapt i Canadas villmark i 12 dager

Flyktet fra venn som overfalt henne på øde sted.

12 DAGER: Kvinnen som ble funnet var tapt i Canadas villmark, og ble funnet ved Rocky Mountain House. Dette er fjellet Longs Peak i Rocky Mountain nasjonalpark. Foto: AP / Brennan Linsley / NTB Scanpix
12 DAGER: Kvinnen som ble funnet var tapt i Canadas villmark, og ble funnet ved Rocky Mountain House. Dette er fjellet Longs Peak i Rocky Mountain nasjonalpark. Foto: AP / Brennan Linsley / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne ble funnet på et øde sted i nærheten av Rocky Mountain House i Alberta, Canada. Den 25 år gamle kvinnen hadde vært forsvunnet i villmarka i 12 dager.

Politiet tror den 25 år gamle kvinnen fra O'Chiese First Nation gikk seg vill da hun flyktet fra et overgrepsforsøk.

- Hun er på sykehus med en brukket kjeve og infiserte sår, sier korporal Nick Munro til Globe and Mail.

Påkjenninger Politi og frivillige redningsmannskaper begynte å lete etter kvinnen da hennes mor meldte henne savnet.

- Kvinnen var medtatt da hun ble funnet. Hun var blitt utsatt for hardt vær, og hadde en liten hjernerystelse etter overgrepshendelsen. Hun var ikke i god form, sa Munro i går.

Til tross for brukket kjeve og nedsatt taleevne fikk kvinnen fortalt kort om påkjenningene hun hadde blitt utsatt for. Hun fikk identifiserte den påståtte overgriperen.

Voldtektsforsøk - Etterforskerne har skjønt at kvinnen og fire andre var i en bil da den ble sittende fast nord i reservatet 14. juli. Tre av dem skal så ha gått for å hente hjelp. Da de ikke kom tilbake skal kvinnen og den siste passasjeren, en mann, ha begynt å gå, sier Munro.

Det skal være da han plutselig slo henne i ansiktet, og prøvde å forgripe seg på henne.

- Hun flyktet inn i villmarka. Hun gikk seg vill, ble desorientert i forhold til terrenget og fant ikke veien tilbake, sier Munro.

Søkte forgjeves Etterforskerne visste ingenting om det påståtte angrepet da kvinnen ble meldt savnet noen dager seinere. Kjæresten og venner hadde ikke hørt fra henne.

- Politiet snakket med vennene hun var i bilen sammen med, inkludert den siste mannen. Han var samarbeidsvillig, og visste ikke hvor hun var. Han var innledningsvis i etterforskningen ikke mistenkt for noe straffbart forhold, sier Munro.

18. juli søkte de området hvor kvinnen sist ble sett, og neste dag ble et helikopter inkludert i søket. Så ga de opp. De var tomme for ledetråder om hvor hun kunne befinne seg.

Funnet Rapportene sier at kvinnen overlevde på følgende vis:

Dypt inne i skogen skal kvinnen ha plukket bær, og drukket elvevann. Hun skal ha gått ti kilometer før en oljearbeider fant henne på en jordvei. Han hjalp kvinnen inn i bilen sin før han ringte politiet. Han møtte politi og ambulanse på en nærliggende hovedvei.

Seinere samme dag arresterte politiet den 36 år gamle mannen, Kevin Roy Gladue i Edmonton.