Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25-åring berserk under egen bursdagsfeiring

Den antatte gjerningsmannen var soldat i Heimevernet. I natt gikk han berserk. Han skjøt og drepte far, mor og sønn i en nabofamilie. Etterpå tok han trolig sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før midnatt i går kveld gikk en person berserk med et AG 3-gevær i et bolighus på Geilo. To menn og én kvinne ble drept, mens en fjerde person ble hardt skadd. Den antatte gjerningsmannen, som fylte 25 år i går, ble funnet død i ei hytte i dag tidlig. - Jeg kan bekrefte at tre personer er drept, og at en er såret, sa politiadjutant Gunn Iren Midtbø ved Ringerike politidistrikt til Dagbladet i natt.

Det er foreløpig ikke klart hva slags forhold det er mellom gjerningsmannen og de drepte.

Den antatte gjerningsmannen ble funnet død i ei hytte ved 4.15-tida i dag tidlig.

- Vi har grunn til å tro at han tok sitt eget liv, sier jourhavende Erna Gjesvold i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Mannen ble funnet død i hytta omtrent fire timer etter at politiet fikk melding om drapene. Store politistyrker hadde da isolert et større område rundt bolighuset der drapene skjedde, om lag en kilometer sør for Geilo sentrum. Politiet kjente identiteten til den antatte gjerningsmannen, som skal være hjemmehørende i Geilo.

Hørte serie skudd

Det var like før midnatt at politiet fikk melding om skytedramaet i Lauvrud boligfelt på Geilo, omlag halvannen kilometer utenfor sentrum av tettstedet. I boligfeltet der dramaet fant sted, bor det rundt 600 mennesker - flere husstander ble evakuert.

Personen som meldte fra om skyteepisoden, befant seg inne i huset da skytedramaet begynte. Det skal også ha vært flere personer tilstede i huset, men det er ikke kjent hvor mange det dreier seg om. Flere av dem befant seg i en kjelleretasje da de hørte skuddene. Disse blir nå tatt hånd om av et eget kriseteam.

Vitner i boligfeltet skal ha hørt en serie skudd fra huset.

Politiet bekrefter

Store politistyrker jaktet i timene etter drapene på gjerningsmannen. Et vitne skal ha sett den antatte gjerningsmannen flykte inn i skogen ved Breie camping med maskingevær. Seinere skal han ha tatt seg inn i et hus, som politiet ved 03.00-tida i natt omringet.

Portforbud

Beboerne i Lauvrud boligfelt fikk i natt beskjed om å ikke forlate husene sine på grunn av at gjerningsmannen fortsatt var på frifot. Flere husstander ble evakuert.

Politiet opplyste tidlig i natt at de allerede da hadde fått opplysninger om hvem den antatte gjerningsmannen er, men de ville ikke si noe til pressen om vedkommende. Ifølge naboer skal det ha vært mye bråk rundt husstanden.

Ved halv to-tida i natt hadde politiet sperret av hele boligfeltet. Alt tilgjengelig politimannskap i distriktet ble dirigert til Geilo, for å hjelpe til i jakten på gjerningsmannen.

I tillegg var beredskapstroppen fra Oslo på vei, og ytterligere forsterkninger fra Hønefoss politidistrikt. Også en hundepatrulje fra Asker og Bærum politidistrikt ble beordret til stedet.

Legesenteret, der de skadde ble brakt inn, hadde væpnet politivakt. Både tog og drosjer på Geilo fikk kjøreforbud for å hindre gjerningsmannen i å flykte. Hoteller i områder fikk beskjed om ikke å la gjester forlate hotellet, og et nattog til Bergen ble holdt igjen på Gol stasjon, melder NTB.

Den skadde ble fraktet i ambulanse, og ankom legesenteret like før klokka 01.30. Alle ambulanseenheter i området ble satt i beredskap. Et større område ble avsperret, og kontrollert av væpnede vakter.

Alle de tre drepte skal være hjemmehørende i distriktet. I natt spredde nyheten om tragedien seg i lokalsamfunnet.

- En tragedie

- Dette er en tragedie. Folk er rystet og oppskaket. De kan ikke tro at det er sant, sier redaktør Kåre Medhus i Radio Hallingdal til Dagbladet.

Ved 02.15-tida lettet legehelikopteret med den skadde.

Seint i natt ble det opprettet et kriseteam for pårørende og de personene som var til stede i boligen da drapet fant sted.

ÅSTEDET:</B> I dette bolighuset ble tre mennesker drept natt til i dag.
AG-3: Dette våpenet, en AG-3, er standard tjenestevåpen for blant annet Heimevernet. Det finnes mange av dem rundt i norske hjem.
Hele Norges coronakart