25-åring dømt for skudd mot sovende nabo

Må sone to år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel mann er dømt til to års fengsel for å ha skutt sin sovende nabo. Selv hevder 25-åringen at han skjøt i selvforsvar.

Det var natt til søndag 3. november i fjor at 25-åringen tok seg inn i leiligheten til en 39-årig nabo, og skjøt ham i armen mens han lå og sov i sengen. Nå har Fredrikstad tingrett dømt mannen til to års fengsel, skriver VG.

25-åringen hevdet i Fredrikstad tingrett at han hadde gått inn i leiligheten for å hjelpe en kvinne han mente hadde blitt voldtatt av tre menn. Denne forklaringen om selvforsvar ble imidlertid tilbakevist av kvinnen selv, skriver avisen.

I dommen heter det at 39-åringen var fullstendig forsvarsløs, og at handlingen skjedde uprovosert og hadde karakter av mishandling.

Retten la i skjerpende grad vekt på at skyteepisoden skjedde mens 25-åringen hadde prøvetid for en straff for grovt ran. Retten la også vekt på at skytingen kunne fått langt alvorligere konsekvenser for 39-åringen.

Ved siden av fengsel, må 25-åringen betale offeret 150 000 kroner i erstatning og oppreisning, og også dekke saksomkostningene.

(NTB)