Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25-åring dømt til seks års fengsel for å ha blandet abortmiddel i eks-kjærestens drikk

- Nøye, kynisk planlagt.

BA OM SJU ÅR: Statsadvokat Kaia Strandjord i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
BA OM SJU ÅR: Statsadvokat Kaia Strandjord i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 11-tida tirsdag har den 25 år gamle mannen fått sin dom i Sør-Trøndelag tingrett.

Han idømmes ubetinget fengselsstraff i seks år, og må betale 200 000 kroner i erstatning til eks-kjæresten for å ved to anledninger ha gitt henne abortfremkallende midler, melder Adresseavisa.

Statsadvokaten i saken har hele tida ment at mannen nøye planla hvordan han skulle få eksen sin til å abortere.

- Han har importert disse stoffene. Alt er nøye, kynisk planlagt. Han leser om knusing av piller og gir fornærmede drikke med abortpiller. Det viser hvor godt planlagt denne handlingen er, sa statsadvokat Kaia Strandjord i retten, ifølge avisa.

- Forsøkte å overtale meg Dagbladet har foreløpig ikke fått tak i kvinnens bistandsadvokat og mannens advokat.

25-åringen risikerte 21 års fengsel etter at kvinnen aborterte i tolvte uke i mars i fjor. 

- Han var bestemt på at jeg skulle ta abort og forsøkte å overtale meg. Jeg har alltid vært mot abort og det var utelukkende for meg å ta abort, sa kvinnen da hun møtte i tingretten mandag 9. mars.

Mannens advokat, Tore Angen, sier til Adressa at mannen har tatt seg betenkningstid. Statsavdvokaten hadde først lagt ned påstand om sju års fengsel, men straffen endte altså på seks år.  

- Tok det rolig  - Vi må vurdere om vi skal anke straffeutmålingen. Jeg synes det er riktig at straffen ble mildere enn det statsadvokaten la ned påstand om. Påstanden var for streng, men det er fortsatt en streng straff, sier han til avisa. 

25-åringen var forberedt på en streng straff, skriver Adressa. 

- Derfor tok han det forholdsvis rolig innover seg, sier advokat Angen. 

Kvinnen skal ha fattet mistanke dagen etter at eks-kjæresten ga henne en smoothie. Hun fikk intense smerter, og har fortalt at hun trodde hun kom til å dø. 

Først ga han henne en pille han sa var noe annet, har han forklart i retten. Da hun ikke mistet barnet, blandet han abortfremkallende midler i en smoothie han deretter ga henne.

Da mistet hun barnet.

Han har innrømmet forholdet.

Riksadvokaten måtte inn Statsadvokat Kaia Strandjord har tidligere uttalt at saken var svært spesiell og at det ikke fantes lignende saker i norsk rettspraksis.

Han var tiltalt etter straffelovens paragrafer 231 og 245. Det første tiltalepunktet er det mest alvorlige. Det er knyttet til kvinnen og handler om å forårsake «betydelig skade på legeme eller helbred» under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Strafferammen for dette er inntil 21 års fengsel, derfor er det Riksadvokaten som formelt har tatt ut tiltale, har statsadvokat Strandjord tidligere uttalt.

Dagbladet kommer med mer.

Hele Norges coronakart