25-åring funnet likvidert

Mannen (25) som fredag ble funnet drept i et skogholt ved Storjorda i Kvæfjord, tilhørte Harstads tøffe MC-miljø. Drapet kan være en hevnaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORJORDA (Dagbladet): Mannen, som er 25 år gammel, ble funnet ille tilredt ved en stabel furutrær i et skogsområde ved Storjorda i Kvæfjord kommune i Troms av en kvinnelig turgåer i 50-åra. Ved 18-tida fredag rullet flere politibiler med slokte blålys forbi gårdene som ligger noen hundre meter unna skogsområdet.

Han skal ha kommet på kant med navngitte menn med et langt strafferegiser.

Tidlig mistanke

Etter det Dagbladet kjenner til, hadde politiet allerede natt til lørdag mistanke om hvem det var turgåeren hadde funnet drept. I går formiddag var avdøde identifisert, og politiet kunne fastslå at det dreide seg om en mann av norsk opprinnelse midt i 20-åra. Midtre Hålogaland politidistrikt, med taktisk og teknisk bistand fra Kripos, etterforsker saken som et drap med ukjent gjerningsmann.

Politiet i Harstad vil ikke kommentere om de etterforsker noe spesielt miljø for drapet, men mannen skal, etter det Dagbladet får opplyst, ha vært en del av et MC-miljø som har forgreininger til Hells Angels.

- På nåværende tidspunkt ønsker jeg ikke å si noe om den taktiske delen av etterforskningen. Jeg vil heller ikke gå i detalj om de tekniske funnene, sier påtaleleder Merete Hessen.

Etter det Dagbladet erfarer, skal politiet ha gjort flere interessante funn på åstedet, som kan knyttes til drapet.

Var MC-medlem

Den drepte skal være tidligere straffedømt, blant annet for vold mot politiet og for trusler. Han skal også ha pleid å være væpnet med pistol. Kilder Dagbladet har snakket med, opplyser at han misbrukte narkotika.

- Jeg vet flere var redde for avdøde. Mannen hadde også et stort rusproblem, forteller kilder til Dagbladet.

Da Dagbladet var i området i går, rullet tre MC-sykler forbi - gjentatte ganger. På den dreptes sykkel skal det ha vært et klistremerke hvor det sto at «sykkelen tilhører et medlem av Hells Angels».

Politiet vet foreløpig ikke om mannen som ble funnet død, ble drept på stedet, eller om han er fraktet dit. Skogsområdet ligger nær tre mil fra Harstad og karakteriseres som turområde.

Mor og datter red forbi

Familien Trudvang er nærmeste nabo til skogsområdet. Louise (8) og mamma Mariann (32) red forbi stedet der liket ble funnet bare et døgn tidligere. Hjemkomsten deres torsdag klokka 15.30 er et av politiets holdepunkter for at den drepte tidligst ble dumpet eller drept på stedet torsdag kveld.

- Jeg synes det er veldig ekkelt at slikt skjer her, spesielt fordi vi vet at det fort kunne vært barn som fant dem, sier Mariann Vebostad Trudvang.

Normalt pleier lokale stalljenter å ri i området daglig, men i det aktuelle tidsrommet har det ikke skjedd.

- Hadde det vært de som fant ham, ville det vært forferdelig, sier Vebostad Trudvang.

Ektemannen Vidar Trudvang er ikke overrasket over drapet bare 500- 600 meter unna.

- Vi har observert veldig mye rart der oppe, og det har vært mange tyverier fra hyttene i området. Jeg er ikke forferdet, sier Vidar Trudvang, som synes det er uvirkelig at slikt skjer i et område som brukes til friluftsaktivitet.

Narkotransaksjoner

Familien Wogtor eier delen av skogsområdet der liket ble funnet. Området har vært sperret av med bom, men noen trenger seg til stadighet inn.

- Hengelåsene sprenges opp hele tida, sier Odd Jørn Wogtor (43).

Flere av beboerne i området Dagbladet har snakket med, mener skogsområdet har vært arena for narkotikatransaksjoner. Det er også funnet brukerutstyr ved flere anledninger.

- Jeg er ikke overrasket, sier Per Waran (75).

SKREMT: Mariann Vebostad Trudvang og datteren Louisa (8) red forbi åstedet bare et døgn før liket ble funnet. - Det verste er at barna kunne funnet ham, sier Mariann.
FUNNET DREPT: Mannen, som tilhørt et MC-miljø i Harstad, ble funnet i skogsområdet ved Storjorda i Kvæfjord kommune i Troms av en turgåer. Luftfoto av avdøde tyder på at han kan ha vært bakbundet da han ble drept.