Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25-åring pågrepet i New York for terror-planer mot en restaurant

Var mentalt syk og ville støtte terrorgruppa IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Restauranten som skulle angripes ligger i byen Rochester, nordvest i staten New York, opplyser justismyndigheten.

25-åringen er pågrepet av politiet i staten New York mistenkt for støtte til ekstremistgruppen IS og for å planlegge et angrep der restaurantgjester skulle drepes på nyttårsaften.

Han er nå siktet for å ha støttet en terrorgruppe. Ifølge CBS News skrev 25-åringen tidligere i desember til en IS-kriger i Syria og uttrykte sin støtte. IS-krigeren svarte:

- Nyttårsaften er her snart. Utfør operasjoner og drep noen «kuffar» (vantro, frafalne journ.anm.), skrev kontakten i utlandet, ifølge politiet.

Høyspent i Brussel Også i Belgia kan et terrorangrep ha blitt stoppet. Seks personer arrestert i dag, nyttårsaften, og tatt inn til avhør, mistenkt for å ha planlagt angrep seinere på kvelden mot symbolske steder under feiringen i Brussel.

Både i Brussel og Paris ble den offisielle nyttårsfeiringen med fyrverkeri avlyst. Samtidig ble politi og soldater satt inn for å ivareta sikkerheten. De samme skjedde i Tyrkias hovedstad Ankara, der politiet gjennomførte flere pågripelser de siste dagene før nyttårsaften av frykt for angrep.

- Det er bedre å ikke ta noen sjanser, sa Brussels ordfører Yvan Mayeur da han gjorde det kjent onsdag at fyrverkeriet og den offisielle utendørsmarkeringen avlyses.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media