Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25-åring siktet for drap

Stoppet på vei sørover i avdødes bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle mannen som ble pågrepet etter at Eva Lilleøen (55) ble funnet død på Eidsvoll lørdag, er siktet for forsettlig drap. Mannen, som i perioder bodde hos Lilleøen, var i kveld ennå ikke avhørt.

Drept i leilighet

Siktede ble stoppet på vei sørover i avdødes bil på E6 omkring klokka 16.30 lørdag. En halv time tidligere ble Lilleøen funnet drept i sin egen leilighet i et boligområde på Styri, like utenfor Eidsvoll sentrum.

Den 55 år gamle kvinnen bodde alene i leiligheten, men 25-åringen skal tidvis ha vært bosatt der. Ifølge Romerikes Blad har han i flere år slitt med rusproblemer, og han skal ha et barn med en av drapsofferets tre døtre. Lilleøen skal ha tatt seg av den 25 år gamle mannen da forholdet til hennes datter tok slutt.

Avhør utsatt

Meningen var å avhøre mannen i løpet av søndag, men det var ikke siktede villig til. Etter planen skal 25-åringen forklare seg mandag, da han også skal bli framstilt for varetektsfengsling.

- Mannen er siktet i saken, men jeg vil ikke kommentere innholdet i siktelsen, sier lensmann Asbjørn Nerbø ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

NTB kjenner til at 25-åringen er siktet for forsettlig drap.

Kvinnen hadde synlige ytre skader da hun ble funnet død lørdag. Politiet vil ikke bekrefte opplysninger om at hun er drept med kniv, men bekrefter at offeret er påført skader med et stikkredskap.

Ifølge Dagbladet skal den pågrepne mannen ha kastet en gjenstand ut av bilen under kjøreturen, og politiet har søkt etter gjenstanden med hunder. Politiet ville ikke kommentere om dette kan ha vært et mulig drapsvåpen.

Den avdøde kvinnen var utdannet sykepleier og jobbet deltid på et sykehjem, ifølge Romerikes Blad.

I tillegg underviste hun i halv stilling som lærer i helse- og sosialfag ved Strømmen videregående skole.

(©NTB)