25-åring siktet for utukt mot jente (13)

En 25 år gammel mann ble fredag pågrepet, siktet for utuktig omgang med en 13 år gammel jente i Kautokeino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overgrepene skal ha skjedd i fjor sommer og høst. Jenta var da bare 13 år gammel.

Det er opplysninger som er kommet fram under etterforskning av saken mot den sextiltalte varaordføreren i Kautokeino som nå gjør at politiet har tatt ut tiltale mot den 25 år gamle mannen, opplyser jourhavende politijurist Are Meedby ved Vest-Finnmark politidistrikt.

-  Vi pågrep mannen fredag kveld og framstilte han for varetekt i to uker. Han benekter at han har gjort noe straffbart og påkjærte avgjørelsen på stedet, sier Meedby til Dagbladet.

Kripos etterforsker

Lagmannsretten skal i dag ta stilling til mannens påkjæring.

Både jenta og siktede er fra Kautokeino. Dagbladet skrev tidligere i januar at menn i Kautokeino bytter til seg sex med unge jenter i bytte med kontantkort, sprit og angrepiller. Da var allerede kommunens 40 år gamle varaordfører under etterforskning for utuktig omgang med en 15 år gammel jente. Fredagens pågripelse er et resultat av Kripos\' etterforskning av sexanklagene mot varaordføreren.

-  Kripos har bistått oss med hjelp i etterforskning av anklagene mot den anmeldte varaordføreren. Det er i kjølvannet av den saken at det er kommet fram opplysninger som gjør at mannen nå er siktet, sier politijurist Meedby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer