25-åring siktet for utukt mot jente (13)

En 25 år gammel mann ble fredag pågrepet, siktet for utuktig omgang med en 13 år gammel jente i Kautokeino.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overgrepene skal ha skjedd i fjor sommer og høst. Jenta var da bare 13 år gammel.

Det er opplysninger som er kommet fram under etterforskning av saken mot den sextiltalte varaordføreren i Kautokeino som nå gjør at politiet har tatt ut tiltale mot den 25 år gamle mannen, opplyser jourhavende politijurist Are Meedby ved Vest-Finnmark politidistrikt.

-  Vi pågrep mannen fredag kveld og framstilte han for varetekt i to uker. Han benekter at han har gjort noe straffbart og påkjærte avgjørelsen på stedet, sier Meedby til Dagbladet.

Kripos etterforsker

Lagmannsretten skal i dag ta stilling til mannens påkjæring.

Både jenta og siktede er fra Kautokeino. Dagbladet skrev tidligere i januar at menn i Kautokeino bytter til seg sex med unge jenter i bytte med kontantkort, sprit og angrepiller. Da var allerede kommunens 40 år gamle varaordfører under etterforskning for utuktig omgang med en 15 år gammel jente. Fredagens pågripelse er et resultat av Kripos\' etterforskning av sexanklagene mot varaordføreren.

-  Kripos har bistått oss med hjelp i etterforskning av anklagene mot den anmeldte varaordføreren. Det er i kjølvannet av den saken at det er kommet fram opplysninger som gjør at mannen nå er siktet, sier politijurist Meedby.

-  Altfor unge jenter

Etter det Dagbladet erfarer, har den siktede 25-åringen og fornærmede tidligere vært kjærester. 25-åringen ble allerede i fjor høst anmeldt for utukt, men anmeldelsen ble trukket tilbake. Dette vil ikke politiet kommentere.

-  Begge to er avhørt, men vi ønsker ikke å gå inn i detalj hva som er sagt og ikke sagt, sier Meedby.

Siktede er inntil videre fengslet med brev- og besøksforbud. Strafferammen for utuktig omgang med mindreårige er inntil 10 års fengsel.

-  Ser dere noen sammenfallende likheter i de to sakene?

-  Det er ikke noe annet likhetstrekk enn at det er altfor unge jenter involvert i begge sakene, sier Meedby.

Kautokeino:>Nye sexovergrep avdekket.
ETTERFORSKER: Politijurist Are Meedby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer