25-åring solgte tørrfisk for 107 millioner

Ole Olsen styrer 30 mann ved tørrfiskfabrikken i Sund i Lofoten.

GODE TIDER: Ole Olsen har hele verden som sitt marked. Foto: Hans Iver Odenrud
GODE TIDER: Ole Olsen har hele verden som sitt marked. Foto: Hans Iver OdenrudVis mer

(Finansavisen): - Dette er egentlig den travleste tiden på året. En stor del av råstoffet tas imot på vinteren, og det er nå vi legger grunnlaget for resten av året, sier Ole Olsen (25), daglig leder i familieselskapet Sufi, til Finansavisen.

Fiskeværet Sund regnes som et av Lofotens eldste, og ligger sørvest for Flakstadøya – altså nesten ytterst på vestspissen av Lofoten. Ute i havgapet er Olsen sjette generasjons tørrfiskprodusent, og omsetningen har skutt i været de seneste årene.

Rakettvekst

I 2014 omsatte Sufi for 20 millioner kroner. I 2016 bikket salget 50 millioner og i fjor passerte selskapet 107 millioner kroner – nesten alt i eksportinntekter, skriver Finansavisen. Omsetningen er altså mer enn doblet på to år etter å ha økt med 50 prosent i fjor.

25 år gamle Olsen returnerte til hjemstedet etter å ha fullført mastergraden i ledelse ved University College London. Han har nå administrert bedriften sammen med faren Ståle de seneste årene. Moren Oddrun er økonomiansvarlig og broren Benjamin jobber også i bedriften hver dag etter skolen.

30 ansatte

- I tillegg har vi rundt 30 ansatte som bidrar sterkt til å muliggjøre veksten, sier Olsen til Finansavisen.

Med unntak av 2017 har Sufi i flere av de seneste årene hatt resultatmarginer på rundt 10 prosent. I 2019 mener Olsen fortsatt det er for tidlig å si noe om resultatutviklingen.

- Det gjenstår å se resultatet av den store råstoffprisøkningen på torsk så langt i år, avslutter Olsen.

Andre økonominyheter:
213 milliarder kroner rikere på tre måneder
Anbefaler aksje – advarer mot høy risiko