25-åring tatt etter brutal kidnapping i Oslo

Mann dratt inn i bil og utsatt for vold. Politiet leter etter flere involverte.

- KIDNAPPINGSBIL: Politiet skal ha funnet flere interessante gjenstander i leiebilen som skal ha blitt brukt til frihetsberøvelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
- KIDNAPPINGSBIL: Politiet skal ha funnet flere interessante gjenstander i leiebilen som skal ha blitt brukt til frihetsberøvelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om kidnappingssaken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 25 år gammel mann er siktet for frihetsberøvelse og forsøk på legemsbeskadigelse etter det som framstår som en dramatisk kidnapping i Oslo på torsdag.

En mann skal da ha blitt dratt inn i en bil og utsatt for betydelig vold.

Mannen ble etterhvert sluppet fri eller klarte å flykte, og politiet fikk melding om kidnappingen etter kort tid.

Hadde nøkler i trusa Bevæpnede mannskaper, som rykket ut med blant annet politihund, fant bilen parkert i Akersbakken i Oslo. Peugoten er registrert på et bilfinansieringsfirma. Ifølge øyenvitner skal politiet ha funnet blant annet en finlandshette i bilen.

25-åringen ble pågrepet ett kvartal unna samme kveld. Da mannen ble ransaket på politihuset hadde han bilnøklene i underbuksa.

Den siktede 25-åringen ble i Oslo tingrett på lørdag besluttet fengslet i tre uker med brev- og besøksforbud.

Norskvietnameseren som ble kidnappet var i helga ikke avhørt, og bakgrunnen for angrepet er uklar.

- Har alibi 25-åringen vedgår at han har disponert leiebilen, men hevder at andre har hatt tilgang til den da kidnappingen skjedde.

- Han har i avhør forklart seg i detalj om hva han har gjort hele denne dagen. Han har alibi for flere tidspunkter i hendelsesforløpet, sier siktedes forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, til Dagbladet.

JAKTET PÅ SPOR: Bevæpnede mannskaper blant annet fra Beredskapstroppen gjorde søk i et stort område etter pågripelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
JAKTET PÅ SPOR: Bevæpnede mannskaper blant annet fra Beredskapstroppen gjorde søk i et stort område etter pågripelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO Vis mer

Han tror politiet har tatt feil mann.

- Vi regner det som sikkert at etterforskningen vil vise at han er uskyldig, sier advokaten.

Uklart persongalleri 25-åringen har tidligere blitt knyttet til B-gjengmiljøet av oslopolitiets Seksjon for organisert kriminalitet, men det er ikke kjent om frihetsberøvelsen har noe med konflikter mellom de kjente kriminelle gruppene å gjøre.

Oslo tingrett fester ikke lit til 25-åringens forklaring, men peker på opplysninger som kan tyde på at ytterligere personer er involvert.

«Retten vil i denne forbindelse bemerke at etterforskningen er i begynnerfasen, og persongalleriet er ikke klarlagt. Videre er det sentrale aktører som ikke er avhørt», skriver dommeren i fengslingskjennelsen.

Politiadvokaten som håndterer saken i oslopolitiet var i formiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

FENGSLET: En 25 år gammel mann som politiet tidligere har knyttet til B-gjengmiljøet ble pågrepet ett kvartal fra kidnappingsbilen.
FENGSLET: En 25 år gammel mann som politiet tidligere har knyttet til B-gjengmiljøet ble pågrepet ett kvartal fra kidnappingsbilen. Vis mer