- KIDNAPPINGSBIL: Politiet skal ha funnet flere interessante gjenstander i leiebilen som skal ha blitt brukt til frihetsberøvelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
- KIDNAPPINGSBIL: Politiet skal ha funnet flere interessante gjenstander i leiebilen som skal ha blitt brukt til frihetsberøvelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NOVis mer

25-åring tatt etter brutal kidnapping i Oslo

Mann dratt inn i bil og utsatt for vold. Politiet leter etter flere involverte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om kidnappingssaken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 25 år gammel mann er siktet for frihetsberøvelse og forsøk på legemsbeskadigelse etter det som framstår som en dramatisk kidnapping i Oslo på torsdag.

En mann skal da ha blitt dratt inn i en bil og utsatt for betydelig vold.

Mannen ble etterhvert sluppet fri eller klarte å flykte, og politiet fikk melding om kidnappingen etter kort tid.

Hadde nøkler i trusa Bevæpnede mannskaper, som rykket ut med blant annet politihund, fant bilen parkert i Akersbakken i Oslo. Peugoten er registrert på et bilfinansieringsfirma. Ifølge øyenvitner skal politiet ha funnet blant annet en finlandshette i bilen.

25-åringen ble pågrepet ett kvartal unna samme kveld. Da mannen ble ransaket på politihuset hadde han bilnøklene i underbuksa.

Den siktede 25-åringen ble i Oslo tingrett på lørdag besluttet fengslet i tre uker med brev- og besøksforbud.

Norskvietnameseren som ble kidnappet var i helga ikke avhørt, og bakgrunnen for angrepet er uklar.

- Har alibi 25-åringen vedgår at han har disponert leiebilen, men hevder at andre har hatt tilgang til den da kidnappingen skjedde.

- Han har i avhør forklart seg i detalj om hva han har gjort hele denne dagen. Han har alibi for flere tidspunkter i hendelsesforløpet, sier siktedes forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

JAKTET PÅ SPOR: Bevæpnede mannskaper blant annet fra Beredskapstroppen gjorde søk i et stort område etter pågripelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO
JAKTET PÅ SPOR: Bevæpnede mannskaper blant annet fra Beredskapstroppen gjorde søk i et stort område etter pågripelsen. Foto: DANIEL LAABAK / TIPSER.NO Vis mer

Han tror politiet har tatt feil mann.

- Vi regner det som sikkert at etterforskningen vil vise at han er uskyldig, sier advokaten.

Uklart persongalleri 25-åringen har tidligere blitt knyttet til B-gjengmiljøet av oslopolitiets Seksjon for organisert kriminalitet, men det er ikke kjent om frihetsberøvelsen har noe med konflikter mellom de kjente kriminelle gruppene å gjøre.

Oslo tingrett fester ikke lit til 25-åringens forklaring, men peker på opplysninger som kan tyde på at ytterligere personer er involvert.

«Retten vil i denne forbindelse bemerke at etterforskningen er i begynnerfasen, og persongalleriet er ikke klarlagt. Videre er det sentrale aktører som ikke er avhørt», skriver dommeren i fengslingskjennelsen.

Politiadvokaten som håndterer saken i oslopolitiet var i formiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

FENGSLET: En 25 år gammel mann som politiet tidligere har knyttet til B-gjengmiljøet ble pågrepet ett kvartal fra kidnappingsbilen.
FENGSLET: En 25 år gammel mann som politiet tidligere har knyttet til B-gjengmiljøet ble pågrepet ett kvartal fra kidnappingsbilen. Vis mer