FIRE HUS SKADET: En av brannene i Hundvåg spredte seg til tre andre boliger. Politiet bekrefter at ildspåsetteren selv deltok i slukningsarbeidet på flere av brannene han har tilstått. Foto: Jan Ove Høgsveen
FIRE HUS SKADET: En av brannene i Hundvåg spredte seg til tre andre boliger. Politiet bekrefter at ildspåsetteren selv deltok i slukningsarbeidet på flere av brannene han har tilstått. Foto: Jan Ove HøgsveenVis mer

25-åring tiltalt for mordbranner

Risikerer at tiltalen utvides ytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann fra Stavanger er tiltalt for to tilfeller av mordbrann og flere andre branntilfeller. 25-åringen risikerer at tiltalen utvides ytterligere.

25-åringen ble arrestert etter en brann på hjemstedet Hundvåg i Stavanger i februar. Han ble siktet for sju brannstiftelser i nabolaget og innrømmet seks av dem i avhør.

Nå har påtalemyndigheten tiltalt mannen for mordbrann i to av tilfellene, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

- Jeg kan bekrefte at det nå er tatt ut en tiltale som omfatter to tilfeller av mordbrann, seks skadeverk som følge av disse brannene og ytterligere ett branntilfelle. I tillegg er det flere forhold i saken som fortsatt er under påtalebehandling. Disse forholdene er oversendt Riksadvokaten med vår innstilling, sier statsadvokat Monica Furustøl.

I en av brannene, som skjedde i mai 2007, reddet sju personer seg ut av en brennende tomannsbolig. Den andre brannen skadet fire bolighus, men ingen personer. Mordbrannparagrafen, som har en strafferamme på 21 år, kan allikevel komme til anvendelse, dersom det er sannsynlig at brannen kunne tatt liv.

Ifølge avisa kan tiltalen bli utvidet til mordbrann i ytterligere to av tilfellene. 25-åringen har sittet i varetekt siden pågripelsen i februar, og tingretten utvidet nylig varetekten til 28. september. Saken er berammet i uke 50.


(NTB)