Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25-åring tiltalt for mordbranner

Risikerer at tiltalen utvides ytterligere.

FIRE HUS SKADET: En av brannene i Hundvåg spredte seg til tre andre boliger. Politiet bekrefter at ildspåsetteren selv deltok i slukningsarbeidet på flere av brannene han har tilstått. Foto: Jan Ove Høgsveen
FIRE HUS SKADET: En av brannene i Hundvåg spredte seg til tre andre boliger. Politiet bekrefter at ildspåsetteren selv deltok i slukningsarbeidet på flere av brannene han har tilstått. Foto: Jan Ove Høgsveen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann fra Stavanger er tiltalt for to tilfeller av mordbrann og flere andre branntilfeller. 25-åringen risikerer at tiltalen utvides ytterligere.

25-åringen ble arrestert etter en brann på hjemstedet Hundvåg i Stavanger i februar. Han ble siktet for sju brannstiftelser i nabolaget og innrømmet seks av dem i avhør.

Nå har påtalemyndigheten tiltalt mannen for mordbrann i to av tilfellene, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

- Jeg kan bekrefte at det nå er tatt ut en tiltale som omfatter to tilfeller av mordbrann, seks skadeverk som følge av disse brannene og ytterligere ett branntilfelle. I tillegg er det flere forhold i saken som fortsatt er under påtalebehandling. Disse forholdene er oversendt Riksadvokaten med vår innstilling, sier statsadvokat Monica Furustøl.

I en av brannene, som skjedde i mai 2007, reddet sju personer seg ut av en brennende tomannsbolig. Den andre brannen skadet fire bolighus, men ingen personer. Mordbrannparagrafen, som har en strafferamme på 21 år, kan allikevel komme til anvendelse, dersom det er sannsynlig at brannen kunne tatt liv.

Ifølge avisa kan tiltalen bli utvidet til mordbrann i ytterligere to av tilfellene. 25-åringen har sittet i varetekt siden pågripelsen i februar, og tingretten utvidet nylig varetekten til 28. september. Saken er berammet i uke 50.


(NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling