FIRE SKUTT: 25-åringen traff fire personer og skal ha forsøkt å skyte to til på utestedet Blå i Oslo i juli i fjor. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
FIRE SKUTT: 25-åringen traff fire personer og skal ha forsøkt å skyte to til på utestedet Blå i Oslo i juli i fjor. Foto: Ralf Lofstad / DagbladetVis mer

25-åring tiltalt for sju drapsforsøk etter Blå-skyting

En 25 år gammel mann som løsnet tre skudd utenfor utestedet Blå i Oslo i fjor sommer, er nå tiltalt for til sammen sju drapsforsøk.

Påtalemyndigheten mener 25-åringen er så farlig at forvaring muligens må til, skriver VG.

Det var natt til 9. juli i fjor at 25-åringen løsnet skudd ved utestedets inngangsparti. To dørvakter, en mannlig ansatt ved utestedet samt en mann og en kvinne som var gjester, ble truffet av skuddene, ifølge tiltalen. I tillegg skal mannen ha skutt mot tre andre personer.

- Skytingen på Blå ser vi på som veldig alvorlig. Det er helt tilfeldig at ikke noen ble langt mer alvorlig skadd eller drept, sier statsadvokat Monica Krag Pettersen til avisen.

25-åringen har forklart at han begynte å skyte fordi han ble avvist av dørvakten. Han var da påvirket av alkohol og flere narkotiske stoffer, ifølge statsadvokaten.

Mannen erkjenner å ha skutt, men nekter straffskyld for drapsforsøk.

- Han er skuffet over at det er tatt ut tiltale på drapsforsøk, han ønsket å skyte for å skremme, sier 25-åringens forsvarer, advokat Stian Mæland.

Mannen er tidligere straffedømt for grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politifolk og sivile.

Ifølge tiltalen har han også vært voldelig mot og truet politibetjenter, fengselsbetjenter og medfanger. Det er bakgrunnen for at statsadvokaten har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring når rettssaken kommer opp for Oslo tingrett. Ifølge avisa starter trolig rettssaken i løpet av høsten.