25 asylsøkere forskanset seg i gymsal i Oppland, kastet stein og knuste ruter

Politiet rykket inn og har pågrepet 20 personer.

I HÅNDJERN: Politiet rykket i 15-tida inn og fikk kontroll på asylsøkerne som kastet stein og gjorde hærverk på asylmottaket. Foto: Eivind Marcelino
I HÅNDJERN: Politiet rykket i 15-tida inn og fikk kontroll på asylsøkerne som kastet stein og gjorde hærverk på asylmottaket. Foto: Eivind Marcelino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 20 asylsøkere er nå pågrepet etter å ha forskanset seg i en gymsal på asylmottaket på Lunner i Oppland. Situasjonen er avklart, bekrefter politiet overfor Dagbladet i 15.30-tida. Politiet ventet på bistand før de rykket inn og la flere av asylsøkerne i håndjern. Bilder fra stedet viser mindreårige bli lagt i bakken og løftet vekk av politiet på stedet.

Én politimann er fraktet til legevakt med kuttskader.

Kastet stein - Vi har hatt en aksjon på stedet med bistand fra UP og flere politidistrikt, som nå har pågrepet beboere. Vi driver nå med å registrere og få oversikt over hvem som har vært mest aktive. Det er snakk om 20 personer, alle under 18 år, sier operasjonsleder Trond Skjøld til Dagbladet. 

Politiet i Vestoppland ba om forsterkninger etter at situasjonen som startet i formiddag tilspisset seg. Politiet var på stedet for å hente ut en truende beboer som skulle omplasseres, da de andre beboerne barrikaderte seg.

- Vi holder på å få bistand fra andre politidistrikt, og så kommer vi til å sette igang aksjon og gå inn og pågripe de som står bak uroen, sa operasjonsleder Skjøld til Dagbladet i 14.20-tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer