25 barn gisler på skole

Etter over tre timer i fangenskap ble alle de 25 spanske skoleelevene satt fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 16-tida i ettermiddag at gutten i 17-åårsalderen tok 25 skolebarn og en kvinnelig lærer som gisler. Ungdommen skal ha vært bevæpnet med kniv, melder spanske medier. Hans egen lillesøster var ett av gislene. 17-åringen ble pågrepet etter at han bestilte en pizza, og ba om å få den levert på skolen. Pizzabudet viste seg å være en forkledd politimann, som overmannet den unge gisseltakeren.

Flere hundre rasende mennesker sto og så på da 17-åringen ble ført bort til en ventende politibil.

Etter rundt tre timer slapp han 16 elever fri, deretter slapp han de resterende 9 fri i rask rekkefølge. Ingen skal ha kommet til skade, til tross for at den unge gisseltakeren var bevæpnet med kniv.

Ifølge den spanske avisa El Mundo klarte en politimann å avvæpne unggutten da han leverte en pizza til ham. Han krevde i utgangspunktet halvannen million euro, eller over 11 millioner kroner, for å la barna gå. Spanske myndigheter bekrefter at han er arrestert og at han var en tidligere elev på skolen.

Barna er grunnskoleelever ved Casal de l'Angel i Hospitalet de Llobregat, som ligger utenfor Barcelona i Spania. Elevene er rundt 12 år gamle. Spanske myndigheter tror at gisseltakeren kan være en tidligere elev ved skolen.

Vettskremte foreldre samlet seg utenfor skolen, og gleden var stor da ungene kom skremte men helskinnet fra gisseldramaet.

RASENDE: Politiet måtte holde igjen foreldre da 17-åringen ble kjørt bort.
USKADD: En mann bringer datteren sin i sikkerhet under evakueringen av skolen. Tre timer senere var faren over.