25 døde etter NATO-angrep mot militærpost i Pakistan

Landet reagerer med å stoppe alle NATO-forsyninger inn til Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landet reagerer med å stoppe alle NATO-forsyninger inn til Afghanistan.

Opp mot 25 pakistanske soldater skal ha blitt drept, og 14 andre såret, da NATO-helikoptre beskjøt en pakistansk militærpost nær grensen til Afghanistan natt til lørdag, opplyser talsmenn for pakistansk etterretning.

- Uprovosert - NATO-helikoptrene gjennomførte en uprovosert og tilfeldig beskytning mot en pakistansk militærpost, og drepte soldater mens de sov. Angrepet vil få alvorlige konsekvenser, sier en militærtalsmann, som vil være anonym siden han ikke har fått tillatelse til å snakke med mediene.

- Vi er klar over at det har skjedd. Vi holder fortsatt på med å samle inn informasjon, sier en talsmann for NATOs ISAF-styrker i Kabul.

Stenger grensa - Dette er et angrep på pakistansk suverenitet og vil ikke bli tolerert, sier provinsguvernør Masood Kausar.

Lørdag morgen ga pakistanske myndigheter ordre om å stoppe alle NATO-forsyninger på vei til Afghanistan.

- Vi har stoppet alle NATO-forsyningene som skal gjennom Khyber-passet. Lastebiler blir sendt tilbake til Peshawar, sier Mutahir Hussain, en lokal tjenestemann i Khyber-regionen.

Angrepet skal ha funnet sted rundt klokken 2 natt til lørdag i Baizai-området i Mohmand, hvor pakistanske soldater er utstasjonert for å kjempe mot Taliban. Tidligere meldte pakistanske etterretningskilder om 14 drepte. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer