Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 25 drept i grenseby i Tunisia

Flesteparten skal være IS-krigere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tunisias innenriksdepartement opplyser ifølge NTB at minst 25 personer er drept i kamper i en by ved grensen til Libya. Flesteparten skal være IS-krigere, men også sivile er blant ofrene.

Ifølge AP gikk væpnede menn i morges til angrep på en politistasjon og et militært anlegg ved byen Ben Guerdane. Ifølge hærens talsmann Rachid Bouhoula klarte soldatene ved anlegget å slå tilbake angrepet, og én angriper er arrestert.

Ifølge Abdulkrim Sakround, talsmann for det lokale sykehuset, har de fått inn flere døde, blant dem ei tolvårig jente.

Myndighetene har sendt forsterkninger med helikoptre til stedet og jakter på angripere som kom seg unna. Innbyggerne oppfordres til å holde seg innendørs.

Tunisia merker i økende grad IS-aktiviteten på libysk side av grensa, og det internasjonale samfunnet er bekymret over at utviklingen kan destabilisere landet, som de siste åra har gjennomgått store omveltninger under og etter den arabiske våren.

Sist uke drepte tunisiske sikkerhetsstyrker fem væpnede menn i en flere timer lang skuddveksling, og i fjor ble flere titalls turister drept i angrepet på Bardo-museet i Tunis og angrepet på et turisthotell i byen Sousse.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media