BOMBE: Minst 25 soldater ble drept da en selvmordsbomber fra den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten angrep syriske militære i utkanten av Aleppo, ifølge eksilgruppen SOHR. Foto: NTB Scanpix
BOMBE: Minst 25 soldater ble drept da en selvmordsbomber fra den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten angrep syriske militære i utkanten av Aleppo, ifølge eksilgruppen SOHR. Foto: NTB ScanpixVis mer

25 drept i selvmords­angrep i Aleppo

Hørtes over hele byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 25 soldater ble drept da en selvmordsbomber fra den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten angrep syriske militære i utkanten av Aleppo, ifølge eksilgruppen SOHR.

Mange ble såret i eksplosjonen, som kunne høres over hele byen, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Forrige uke kunngjorde 13 islamistiske opprørsgrupper, blant dem Nusrafronten, at de har startet en «felles militæroperasjon» for å frigjøre Aleppo og utkanten av byen. Regjeringsstyrkene har svart med tunge luftangrep.

Nusrafronten er al-Qaidas forlengede arm i Syria, og lederen for Nusrafronten i Syria kaller det selverklærte kalifatet til rivalene i Den islamske staten (IS) for ugyldig.

Rivaliseringen mellom de to militante islamistgruppene har økt etter at IS i juni i fjor erklærte et stort område som strekker seg over både Irak og Syria, for et islamsk kalifat.

(NTB)