Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25 drept og 101 skadd i eksplosjon i Mexico by

I det statlige oljeselskapets hovedkvarter.

LETER: Redningsmannskaper jobber på spreng for å finne overlevende i ruinene etter eksplosjonen. Foto: BERNARDO MONTOYA / REUTERS / NTB SCANPIX
LETER: Redningsmannskaper jobber på spreng for å finne overlevende i ruinene etter eksplosjonen. Foto: BERNARDO MONTOYA / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25 mennesker er drept og 101 skadd, 46 alvorlig, etter en eksplosjon i det meksikanske statlige oljeselskapet Pemex' hovedkvarter i Mexico by, melder oljeselskapet på Twitter.

- Bygningen ristet, så mistet vi strømmen, og plutselig var det vrakgods overalt. Kolleger hjalp oss ut, forteller Pemex-ansatte Christian Obele ifølge BBC News.

Leter i ruinene Redningsmannskaper med hunder leter nå etter folk i ruinene, og eksplosjonen etterforskes, ifølge Pemex. Skyskraperen på 55 etasjer har flere hundre ansatte, og det fryktes at opptil 30 er savnet.

Vrakrester er spredd utover gata, mens pårørende har samlet seg utenfor bygget for å følge redningsarbeidet.

Foreløpig er årsaken til eksplosjonen ikke brakt på det rene - men noen timer før hendelsen meldte Pemex på Twitter om problemer med elektrisiteten i bygningen.

Ikke første gang - Jeg beklager sterkt at ansatte har mistet livet. Tankene går til de pårørende, sier Pemex' toppsjef Enrique Peña Nieto på sin Twitter-profil.

- For øyeblikket er det viktigste å hjelpe de skadde og sikre dem som jobber i bygningen, legger han til.

Dette er ikke første gang Pemex er rammet av en slik hendelse; i fjor døde 30 mennesker i en eksplosjon på et gassanlegg nord i Mexico.

HJELPER KOLLEGA: Pemex-ansatte hjelper en skadd kollega etter eksplosjonen. Foto: AFP / NTB SCANPIX
HJELPER KOLLEGA: Pemex-ansatte hjelper en skadd kollega etter eksplosjonen. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!