25 drept, over 300 skadd i bryllupsfest

Minst 25 er døde og over 300 er meldt skadet etter at gulvet ga etter i en bryllupsfest i Jerusalem torsdag kveld. 700 deltok i feiringen og flere er fanget inne i ruinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre-etasjene bygningen kollapset under bryllupsfesten, melder nyhetsbyrået AP. Politiet i Jerusalem opplyser at det trolig var en ulykke, og ingen terroraksjon.

- Vi vet foreløpig ikke hva som forårsaket at bygningen kollapset, men vi tror ikke dette var noen terrorhandling, sier talsmann for politiet i Jerusalem, Shmuel Ben-Ruby til den israelske militære radiostasjonen.

Falt ned i sprekken

- Gulvet åpnet seg rett og slett under meg, jeg så brødrene mine falle ned i den brede sprekken og jeg landet selv på toppen av dem. Gulvene i tre etasjer og taket på toppen av bygningen raste sammen, fortalte Yochi Bar-Sani til pressefolk ifølge NTB.

Øyenvitner som har forklart hva de så, har heller ikke omtalt noen eksplosjon før bygningen raste sammen.

- Mennesker er fanget under skrotet, mennesker dør her, sa et uidentifisert øyenvitne til Israel radio.

Selve bryllupet ble holdt i toppetasjen i bygningen. De to øvrige etasjene skal ikke ha vært i bruk. Øyenvitner forteller at bryllupsgjestene danset midt på gulvet da det plutselig ga etter. Kollapsen forplantet seg nedover i bygningen og etterlot seg et stort hull midt i bygningen gjennom alle tre etasjer.

Redningsarbeidere var raskt på plass og fikk trukket overlevende ut fra bygningsrestene. Flere skal ha vært bevisstløse da de ble hentet ut. Radiostasjoner i Israel ba alle helsearbeidere om å komme seg på jobb på sykehusene, for å kunne ta imot alle de skadede, melder AP.

<B>KOLLAPSET: 700 mennesker var samlet til feiringen av et bryllup da gulvet ga etter i den øverste etasjen i Jerusalem.