Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25 elever og lærere løslatt

Gisseltagerne har overgitt seg til stammeledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ytterliggående islamister har satt fri opptil 250 barn og lærere på en skole nordvest i Pakistan som de tidligere mandag tok som gisler, melder NTB.

Gisseltakerne har overgitt seg til stammeledere etter at de bidro til å forhandle fram en løsning, opplyser innenriksdepartementet.

Det er også kommet meldinger om at gisseltakerne er blitt lovet fritt leide ut av området, men dette er ikke bekreftet av pakistanske myndigheter. 

Pakistanske sikkerhetsstyrker omringet tidligere i dag en skole i Pakistan der bevæpnede menn har tatt flere dusin elever og lærere som gisler.

Dramaet startet da mennene bortførte sjefen for helsemyndighetene i Karak-distriktet. Han ble løslatt, og mennene tok seg dermed inn på skolen. Nå krever de å få slippe unna mot at studentene og lærerne får komme fri.

Gisseltakerne skal ikke tilhøre tabliban, men være lokale kriminelle, sier politiet til CNN.

Offisielle myndigheter kan ikke bekrefte identiteten til mennene eller om de har bortført helsesjefen. Men innenriksminister Hamid Nawaz sier mennene er terrorister.

Skolen ligger i Bannu i nord-vest Pakistan, ikke langt unna grensen til Afghanistan.

image: 25 elever og lærere løslatt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media